Amenajarea casei

# design casa # amenajare locuinta #amenajare casa #design interior

Cele mai bune investitii pe care le poti face in amenajarea locuintei tale

Amenajarea locuintei reprezinta o placere si in acelasi timp o provocare, pentru ca-ti doresti un ambient placut si modern, la un buget rezonabil, astfel incat casa ta sa arate ca in revistele de design interior, atat ca aspect, cat si ca dotari. Este posibil acest lucru incepand chiar de azi? Sigur ca da!

Iata care sunt cele mai bune investitii pe care le poti face in amenajarea locuintei tale

Monteaza ferestre si usi termopan

Fie ca locuiesti la bloc sau ai o casa cu gradina si curte, o investitie excelenta pentru caminul tau este montarea unor ferestre si usi termopan moderne si potrivite la stilul arhitectonic al cladirii.

Alege o fereastra PVC care sa raspunda nevoilor tale de confort si liniste. Opteaza pentru suprafete vitrate de mari dimensiuni care sa-ti ofere mai multa lumina in casa, pe toata durata zilei. Poti regla nivelul dorit de luminozitate cu ajutorul foilor de sticla din pachetul de geam termopan. Acestea sunt utile si pentru izolarea fonica de care ai nevoie atunci cand vrei sa fii departe de zgomotele din jur, ca sa te odihnesti.

Schimba usile clasice, greoaie si opace cu usi culisante echipate cu geam termopan, pentru ca locuinta ta sa fie un spatiu modern, aerisit si multifunctional. Investeste in sisteme de deschidere perimetrala a ferestrelor pe 6 mm sau alege optiunea de microventilatie in 4 trepte, ca sa beneficiezi in permanenta de aer curat si confort termic, in conditii optime de siguranta.

Dotarea locuintei cu ferestre PVC se află pe primul loc in topul investitiilor pe care sa le faci in amenajarea locuintei tale, pentru ca iti asigura atat un upgrade functional, cat si unul estetic, prin larga varietate de forme, culori si texturi de profile pentru ferestre termopan pe care le ai la dispozitie. Ferestrele moderne au o latime de constructie de peste 74 mm, care sustin pachete de sticla cu 3 foi si 3 garnituri de izolare, pentru o etansare mai buna si protectia feroneriei. Asadar, nu trebuie sa iti mai fie teama sa alegi ferestre mari pentru ca ai putea pierde caldura sau pentru ca risti sa platesti facturi mari la intretinere. Practic, pe langa aspectul estetic si aportul de lumina naturala, ai in continuare si izolare termica foarte buna.

Instaleaza un sistem de climatizare performant

Eficienta energetica este foarte importanta atunci cand vrei sa-ti amenajezi casa intr-o maniera moderna si sustenabila. Prin ferestre PVC ai crescut semnificativ confortul termic al locuintei, asa ca este recomandat sa faci si pasul urmator: instaleaza un sistem de climatizare bazat pe noile tehnologii care asigura un consum redus de energie.

Proiecteaza un sistem unitar de aer conditionat si incalzire prin centrala termica sau prin pardoseala. Instaleaza termostate si incorporeaza echipamente pe baza de energie solara, ca sa ai o casa cu potential de independenta energetica.

Alege sa investesti intr-un ansamblu HVAC care cuprinde Heating, Ventilation, Air Conditioning, adică incalzire, ventilatie si aer conditionat.

Doteaza bucataria cu electrocasnice de ultima ora

Bucataria este sufletul casei, locul unde toata familia se strange in jurul unei tavi cu placinte calde sau la o sueta si-o cana de cafea. Pune pe lista cu investitii pe care sa le faci in amenajarea locuintei si modernizarea bucatariei prin achizitionarea de electrocasnice care inglobeaza cele mai noi tehnologii in domeniu.

Astfel vei transforma gatitul intr-o adevarata placere, pregatirea meselor va dura mai putin, iar consumul de energie va fi mai redus. Poti incepe cu aparate frigorifice, cuptoare incorporabile, masina de spalat vase, robot de bucatarie, blender si aspirator fara sac.

Nu uita de hota, pentru ca iti asigura aerisirea si ventilarea aerului, mai ales daca-ti doresti o bucatarie moderna de tip open space, cu insula in mijloc si loc de luat masa langa fereastra.

Tine seama de aceste recomandari si planifica cu atentie cele mai bune investitii pentru amenajarea locuintei tale, ca sa te bucuri de confort sporit si de o calitate superioara a vietii de zi cu zi.

Sursa foto: freepik.com/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului