Amenajarea casei

#amenajare casa #design interior #amenajari interioare

Cele mai apreciate stiluri de amenajari interioare

Asa cum fiecare om are o personalitate diferita fata de ceilalti, care il face unic si special, si decorul din locuintele noastre are “personalitatea” sa. De aceea este indicat ca, atunci cand iti amenajezi sau redecorezi apartamentul sau casa, sa ii dai o nota personala, astfel ca acesta sa se potriveasca in totalitate cu stilul tau de viata, cu personalitatea si cu preferintele tale. In acest mod, vei avea parte de confort, relaxare si buna dispozitie, iar locuinta ta nu va mai fi o gramada de caramizi, ci va fi o extensie a ta.

 

Atunci cand amenajezi locuinta, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte, pentru ca intregul decor sa fie in armonie, iar culorile sa se combine perfect. Astfel, trebuie sa stii ca exista numeroase stiluri de amenajare interioara, fiecare avand cateva elemente cheie si oferind o atmosfera diferita. Iata cinci dintre cele mai cunoscute si apreciate stiluri de amenajari interioare:

Stilul clasic sau traditional

Stilul traditional nu isi va pierde farmecul odata cu trecerea anilor, fiind elegant, rafinat si cat se poate de organizat. Astfel, acest stil este caracterizat de armonie, simetrie si echilibru. Elementul cheie al acestuia este lemnul, care poate fi integrat foarte usor in designul locuintei tale, de la usi cu furnir natural, pana la mobilier, pardoseala sau elemente de decor. In ceea ce priveste paleta cromatica reprezentativa acestui stil, poti folosi culori calde, neutre, cat si culori inchise, apropiate de lemnul natural. Asadar, daca vrei sa optezi pentru acest stil, poti alege sa folosesti cat mai multe elemente din lemn, mobilier sculptat, cu diferite detalii sau elemente florale, plante verzi, care sa completeze decorul si alte elemente din materiale naturale.

Stilul modern

Stilul modern este pe cat de simplu, pe atat de elegant. Acesta este caracterizat de ordine, curatenie si pragmatism, locuintele moderne avand linii clare, cu elementele de mobilier sau decor care sunt alese, in primul rand, in functie de utilitatea acestora. Culorile cele mai utilizate in acest stil sunt cele neutre, naturale, precum alb, crem, gri, maro si verde. Elementele cheie ale acestui stil sunt scaunele cu design inedit, cu picioare expuse, in culori indraznete. De asemenea, doua din elemente specifice stilului modern sunt mobilierul simplu, cu linii drepte, care poate fi multifunctional, cat si canapelele cu picioare la vedere. Astfel, daca esti adeptul acestui stil, poti alege sa amenajezi locuinta in culori neutre, sa adaugi cateva elemente cu design nonconformist, care sa fie cat se poate de practice, in culori indraznete, precum galben sau verde si sa optezi pentru elemente din decor din otel, metal sau sticla. 

Stilul minimalist

Stilul minimalist, asa cum ii spune si numele, este un stil simplu, care presupune utilizarea acelor elemente care sunt strict necesare si renuntarea la elementele de decor in exces. Nici culorile stridente nu isi au locul, stilul minimalist fiind caracterizat de culori cat mai neutre, dar si de lumina din abundenta. In ceea ce priveste elementele de mobilier reprezentative acestui stil, trebuie sa stii ca acestea trebuie sa aiba forme geometrice regulate, sa fie functionale, incapatoare si cat se poate de simple. Astfel, daca pui mai mult accent pe momentul prezent si pe semnificatia trairilor din viata ta, acest stil este potrivit pentru tine, fiind foarte practic si oferindu-ti confortul de care ai nevoie.

Stilul contemporan

Stilul conemporan, in comparatie cu cel modern, este mult mai cald si mai primitor, fiind extrem de confortabil. Acesta este o combinatie intre stilul modern si cel traditional, ceea ce il face sa fie elegant, simplu si practic. Paleta de culori reprezentativa acestui stil cuprinde atat culori neutre si calde, cat si nuante pastelate si luminoase. Elementele din lemn, usile furniruite si materialele tip piele si catifea completeaza intregul design al locuintei tale. Daca optezi pentru amenajarea in stilul contemporan, poti adauga elementele de mobilier simple, drepte, cu design suplu si cu picioare la vedere, poti opta pentru cat mai multe plante verzi, cat si elementele de decor din otel, metal sau sticla.

Stilul industrial

Stilul industrial este caracteristic persoanelor care vor sa se intoarca inapoi in timp, intr-un mediu rudimentar si cat se poate de serios. Acesta este caracterizat de cateva elemente cheie, precum caramida sau tevile la vedere, elemente din otel sau cupru si mobilier din lemn. In ceea ce priveste paleta cromatica, cele mai potrivite culori pentru acest stil sunt albul, negrul, nuantele de gri si maro, cat si culorile metalice. O alta caracteristica importanta a acestui stil este mobilierul in forme geometrice, cu aspect nefinisat.

Surse foto: JamesDeMers, jeanvdemulen, MikhailNilov, MaxVakhtbovych

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea