Amenajarea casei

#casa noua # mutat casa noua #instalatii electrice #mutat mobila

Ce trebuie sa faci cand te muti intr-o casa noua

Mutatul intr-o alta casa necesita luarea unor masuri esentiale pentru a incepe o viata noua cat mai placuta si pentru a te obisnui mai repede si mai usor cu noul camin. Verificarea si schimbarea unor elemente din noul spatiu, precum si luarea legaturii cu furnizorii de servicii sunt cele mai importante.

Iata cateva aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand te pregatesti sa te muti intr-o casa noua:


- Verifica instalatiile sanitare si instalatiile electrice, ca sa vezi daca functioneaza corect. S-ar putea ca unele sa fie deteriorate in timpul mutarii mobilei.

- Verifica toate ferestrele sa vezi daca se inchid bine si daca nu ai probleme cu vreun geam spart.

- Schimba colacul wc-ului si fa o curatenie atenta in baie, daca nu ai renovat-o deja.

- Verifica debaralele si camarile din casa, deoarece acestea pot fi surse de insecte nedorite. Daca au ferestre spre exterior sau aerisiri, ar trebui sa le acoperi cu o plasa noua.

- Daca nu e vorba de o casa nou construita, ar fi bine sa zugravesti din nou inainte sa te muti pentru a igieniza astfel peretii si aerul.

- Aeriseste bine inainte sa-ti aduci mobila si goleste casa de toate "mostenirile nedorite" de la vechii proprietari. Majoritatea celor care-si vand casele "uita" sa faca ultima curatenie si lasa tot felul de obiecte de care vor sa se disperseze in vechea casa.

- Schimba yala sau chiar usa. Daca ai usa de lemn, model vechi, schimb-o cu una noua, metalica.

- Dezinfecteaza cada si chiuvetele. Acestea necesita o curatare mai atenta, folosind chiar un dezinfectant bun.

- Ia legatura cu toti administratorul blocului si furnizorii de servicii: gaz, electricitate , cablu, telefon si internet. Asigura-te ca schimbi contractul pe numele tau. In unele cazuri, ai putea avea nevoie de alt aranjament al cablurilor sau mufe noi, daca vei amplasa altfel aparatele electrocasnice .

- Desfa pe rand cutiile cu lucruri si aranjeaza cate o camera pe rand. Ai putea sa-ti rezervi o zi libera pentru asta, daca nu vrei sa te intinzi pe o perioada lunga de timp .

- Tine aspiratorul pe aproape si ferestrele deschise cand despachetezi, pentru a scapa de praful care se formeaza constant.

- Experimenteaza cu mai multe variante de asezat mobila pana gasesti una care sa se potriveasca la noua forma si dimensiune a camerelor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului