Amenajarea casei

#alegere parchet #parchet

Ce parchet alegi pentru renovarea casei, pentru a obtine un aspect elegant la pretul dorit?

Cel mai important lucru de luat in considerare, atunci cand decizi sa-ti renovezi casa, este sa te incadrezi in buget. Pentru asta ai putea opta pentru pardoseala din lemn laminat, care imita excelent lemnul de esenta tare. Costul parchetului laminat este accesibil in aceasta perioada, in sezonul de iarna.

 

Parchetul laminat este elegant si am putea spune ca are un aspect apropiat de naturaletea inconfundabila a lemnului real. Comparativ cu lemnul – care sufera zgarieturi si pete – parchetul laminat este rezistent la uzura, pete si umiditate. Un mare avantaj al lui este si acela de a preveni acumularea de murdarie, este durabil chiar si in zonele de trafic intens ale locuintei.

Parchetul laminat reuseste sa aiba un design asemanator cu lemnul, evitand in acelasi timp complexitatea intretinerii acestuia. Este rezistent la zgarieturi, lovituri si decolorare, are rezistenta buna la apa, iar pretul sau este relativ scazut comparativ cu alte materiale pentru podea.

Desi lemnul de esenta tare este o alegere populara in intreaga lume, pentru case si alte tipuri de cladiri, totusi parchetul laminat a devenit de asemenea extrem de mult apreciat, pentru ca nu necesita o intretinere complexa.

Acesta se spala usor, dar nu trebuie folositi agenti de curatare cu aditivi duri, cum sunt acele produse care au clor. Cele mai indicate pentru intretinerea parchetului sunt produsele ecologice special create pentru pardoseala. Se poate folosi o matura moale pentru a aduna murdaria, iar apoi se face o curatare finala cu mopul, fara a lasa urme pe podea. Daca vrei sa termini treaba mai repede, poti lua in considerare si investitia intr-un aspirator, care are o perie moale ce aduna toate resturile de pe podea.

In ziua de azi, s-a observat ca proprietarii de vile si spatii comerciale de pretutindeni opteaza pentru pardoseala din lemn de esenta tare, cum este de pilda cea din lemn de stejar. Se pare ca aceasta este pardoseala care functioneaza cel  mai bine in astfel de locatii, desi este mai scumpa decat parchetul laminat.

Daca locuiesti la casa si ai animale de companie, atunci poti alege parchetul laminat care este impermeabil, rezistent la zgarieturi si uzura. Majoritatea magazinelor online de pardoseli au diferite modele de parchet laminat care difera prin caracteristici – dimensiuni, nuante de culori, etc.

In acest an, cele mai populare culori la parchet laminat sunt:

  • Maro inchis este o culoare de lux pentru pardoseala, care se potriveste in spatii moderne si contemporane. Aceasta culoare merge perfect cu peretii albi.
  • Maro mediu este o culoare potrivita in acest an la parchetul laminat, pentru ca merge foarte bine cu designul traditional, clasic si atemporal. Parchetul laminat care imita lemnul de stejar este foarte apreciat de cumparatori, pentru ca se potriveste bine in orice spatiu de locuit.
  • Tonurile mai reci la parchetul ce imita lemnul de artar realizeaza un contrast placut cu peretii in nuante pastel si mobilierul monocromatic.
  • Pardoseala laminata in nuante inchise, spre negru, este luxoasa si in tendintele actuale ale modei.
  • Nuantele de gri au devenit foarte populare in ultimii doi ani, acest model de parchet laminat a fost ales de foarte multi proprietari de vile si apartamente an de an.
  • Tonuri deschise ale unor culori naturale, in stil scandinav sunt la mare cautare in ultima perioada. Influenta scandinava s-a observat si in acest an, in designul interior, la pardoseala din lemn de esenta tare si din lemn laminat.
  • Tonurile neutre sunt de asemenea la moda, se potrivesc cu decorul contemporan.

Daca deja ai gasit parchetul laminat, cu aspect deosebit, impermeabil si durabil in timp si l-ai montat in locuinta ta, la final ai nevoie si de o plinta parchet adecvata, de calitate inalta, de pe https://plintaonline.ro. Alegerea plintei depinde de tipul de parchet, ea poate fi din lemn, aluminiu, MDF sau PVC. Plintele din MDF sunt perfecte pentru parchetul laminat. Plintele din PVC sunt pentru podele acoperite cu gresie, pentru baie, hol, bucatarie.

FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului