Amenajarea casei

#constructie casa #casa duplex #duplex #avantaje casa duplex #dezavantaje casa duplex

Casa duplex: avantaje si dezavantaje

Casa duplex poate fi o varianta ideala daca vrei sa faci o economie substantiala de bani si daca nu te deranjeaza sa imparti un perete cu alti vecini. Exista atat avatnaje, cat si dezavantaje, insa se pare ca aceasta formula castiga din ce in ce mai multa popularitate, fiind unul dintre proiectele de casa cel mai bine vandute in ultimii ani, pe piata imobiliara romaneasca.
 

Avantaje casa duplex


1  Pretul pentru o  casa duplex poate fi cu pana la jumatate mai ieftin decat al unei case clasice, deoarece se folosesc materiale mai putine si terenul este mai mic, deci costurile de realizare sunt mai mici.
2 Cand cumperi primul o jumatate dintr-un duplex, ai avantajul de a putea sa-ti atragi prieteni, rude sau cunostinte apropiate care sa achizitioneze cealalta jumatate, deci sa-ti alegi vecinul preferat.
3 Casa duplex te ajuta sa faci economie la utilitati deoarece spatiul de incalzit si luminate ste mai mic, iar un perete este lipit de vecini, deci poti profita de adapostul si caldura provenita de la ei.
4 Apropierea si impartirea unui spatiu cu alta familie iti asigura securitatea casei, cat timp esti plecat de acasa. In plus, operatiunea de udare a plantelor din gradina ta o poate face si vecinul.
5 Pretul relativ mic al unei case duplex te poate determina sa cumperi intreg duplexul si sa revinzi cealalta jumatate cu un pret mai bun, astfel incat sa iesi in castig.
 

Dezavantaje casa duplex


1 Traiesti permanent senzatia ca imparti casa cu alta familie. Peretele comun nu te va lasa sa uiti acest aspect si te vei simti exact ca la bloc, doar cu niste beneficii in plus.
2 Intimitatea iese din discutie. O petrecere organizata in gradina din casa duplex va afecta direct linistea vecinilor si invers.
3 Alegerea decorarii exteriorului casei sau curtii va trebui facuta luand in considerare alegerile vecinului. Nu poti vopsi casa in galben, cand el alege mov.
4 Uneori apar conflicte cu vecinii din cauza animalelor de casa.
5Jumatatile de duplex au, de obicei, marimea unor apartamente, deci vei beneficia de un spatiu mic.
 

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, dr Valentina Vanatoru, medic veterinar: De ce sa ne sterilizam animalul de companie?

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr  Valentina Vanatoru, medic veterinar

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Cum sa-mi protejez animalul in perioada Sarbatorilor

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Experti Animalute

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.