Amenajarea casei

#casa de vedete #amenajare casa #casa

Casa de vacanta - cum o amenajezi intr-un spatiu functional care sa-ti reflecte personalitatea

Sinonima cu bunastarea si schimbarea de peisaj, casa de vacanta este locul unde ne place sa ne regasim linistea si sa ne incarcam bateriile. Amenajarea acesteia tine de gustul personal. Indiferent de stilul pe care ti-l doresti, clasic, boem sau retro, anumite elemente vor ramane mereu predominante. Iata cateva metode prin care poti amenaja casa de vacanta, astfel incat sa te bucuri pe deplin de relaxare.

Semineul, piesa centrala a camerei tale de zi

Indiferent de spatiul de care dispune casa de vacanta, semineul reprezinta o invitatie la relaxare. Fie ca optezi pentru unul traditional, pe lemne, unul vintage, pentru a da un caracter autentic locuintei tale, fie ca alegi un model contemporan, electric, pentru un design modern, in tendinte, nimic nu se compara cu atmosfera si caldura oferite de un semineu sau termosemineu. Alegerea lui este bazata pe estetica spatiului amenajat, dar si pe functionalitate. Din fericire, exista modele potrivite oricarui stil si potrivite pentru spatii mai mici sau mai generoase.

Dar pentru ca nu este doar un obiect decorativ, ci si functional, trebuie sa ai in vedere si o serie de criterii, cum ar fi calitatea, volumul de aer incalzit si puterea lui, performanta si randamentul semineului, precum si daca vrei sa optezi pentru unul electric sau pe lemne.

Indiferent de modelul ales, poti conta pe unele avantaje ca:

  • dimensiuni potrivite pentru orice spatiu;
  • modele potrivite pentru orice stil;
  • un volum mare de aer incalzit;
  • incalzire eficienta a camerei cu un consum redus de energie;
  • rezistenta indelungata, datorita faptului ca sunt construite din otel;
  • au incluse elementele de montare si fixare;
  • modelele electrice au comanda termostatica a temperaturii;
  • o garantie de doi ani.

Asadar, este important sa alegi seminee si termoseminee de calitate pentru a te bucura de confort, caldura, ambianta, dar si pentru a avea in casa ta un element decorativ deosebit.

Piesele de mobilier, putine, dar bune

Daca pornim de la ideea ca o casa de vacanta este locul linistit, in care vrei sa scapi de toate grijile, atunci evita sa-ti umpli spatiul cu mult mobilier. Alege piese din materiale rezistente, naturale, clasice, potrivite oricarui stil.

O alegere potrivita ar fi un mobilier din lemn, de inspiratie Art Deco, cu linii simple, curate si rotunjite. Acesta va imprumuta o nota de caldura casei tale si te va imbia la relaxare. Opteaza pentru canapele sau fotolii din materiale textile naturale, care vor intregi perfect acest decor plin de farmec. Alege culori deschise, reconfortante, precum crem, bej, gri deschis sau nuante pastel.

Economiseste bani, mobilandu-ti casa de vacanta cu obiecte primite de la prieteni sau familie. Sau, daca locuinta ta principala este putin cam aglomerata, incorporeaza o parte dintre obiectele de mobilier din aceasta in decorul casei de vacanta.

Obiecte decorative simple, dar de efect

Printre obiectele decorative, dar practice, indispensabile intr-o casa de vacanta, stau la loc de cinste cosurile impletite. Din ratan, rachita, salcie sau paie, aceste obiecte nu sunt doar o solutie pentru a depozita diverse lucruri, precum paturi, perne, reviste sau chiar lemnele pentru semineu. Ele aduc si o nota decorativa naturala si calda in interiorul casei tale si se potrivesc perfect cu orice fel de mobilier.

Pentru a crea o continuitate, alege obiecte de iluminat, lustre, suspensii sau lampadare, cu abajururi din acelasi material.

O casa poate parea goala daca are doar elemente de baza. Aici poti interveni cu obiecte accent: covoare, carpete din blana, perne decorative, pleduri pufoase. Nu sunt doar decorative, sunt si practice.

Plantele dau viata unei case, nu uita sa alegi ghivece decorative, colorate sau naturale, din ceramica sau teracota. Umple un colt gol cu plante de dimensiuni mari si aspectul camerei se va schimba complet.

Amenajarea unei case de vacanta poate parea dificila si, uneori, costisitoare. Dar urmand sfaturi precum cele de mai sus, vei putea sa iti amenajezi casa de vacanta intr-un mod eficient si convenabil, ceea ce te va face sa te bucuri din plin de ea si de starea de bine si relaxare pe care ti-o poate oferi.

Sursa foto: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului