Amenajarea casei

#canapele #modele canapele #canapea living #canapea extensibila #canapele extensibile

Canapele extensibile: aspecte de care trebuie sa tii cont

Cand te hotarasti sa cumperi o canapea extensibila , trebuie sa ai in vedere anumite aspecte care sa asigure rezistenta ei in timp, comoditatea, aspectul decorativ, dar si un raport satisfacator intre calitate si pret. Iata care sunt aspectele de care trebuie sa tii cont atunci cand cauti produsul perfect pentru casa ta printre o multime de modele de canapele extensibile.

1 Umplutura pentru saltea

Umplutura saltelei unei canapele extensibile va influenta direct modul in care va raspunde nevoilor tale de odihna si comoditate. Saltelele canapelelor moderne sunt facute din burete, iar unele au si arcuri. Spuma industriala este si ea o varianta extrem de comoda pentru canapelele extensibile.

Cum afli ce ti se potriveste?

Te asezi pe canapea cateva secunde si te relaxezi. Te poti chiar si intinde pe ea sa vezi daca sustine bine greutatea spatelui si coloana.
Fereste-te de canapelele formate din doua saltele diferite, deoarece acestea se departeaza si pleaca de la locul lor in timp ce dormi pe ele.

Secretul: incearca un numar cat mai mare de canapele extensibile, inainte de a face alegerea finala.
 

2  canapea pentru folosire zilnica sau periodica?

Inainte de achizitionarea unei canapele extensibile, intreaba vanzatorul despre cum rezista in timp si cat de repede se deformeaza.
Nu uita ca o canapea folosita zilnic pentru somn, pe care o lasi intinsa mereu si o stragi rareori, va avea sanse mai mari sa se deformeze decat una pe care o deschizi rar.
 

3 Invelisul canapelei

Daca e vorba de un strat gros de piele sau o stofa rezistenta, atunci te pot baza pe longevitatea unui astfel de model de canapele extensibile. Fereste-te, insa, de canapelele invelite intr-un strat textil subtire, care poate ceda foarte usor si se deteriora, sub o presiune mai puternica.

De asemenea, daca ai copii sau animale de casa, opteaza pentru o invelitoare de canapea rezistenta la apa si detasabila, pentru a o spala usor.

4 Sistemul de extensie

Sistemul de extensie al canapelei poate fi metalic, din lemn sau de plastic. Cele mai multe canapele extensibile au sistemul de extensie metalic si somiera cu scanduri de lemn, aceasta fiind una dintre variantele comode si trainice.
 

Sistemul de extensie realizat din lemn sau plastic se deformeaza si cedeaza usor in timp, fiind si imposibil de reparat sau inlocuit.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea