Amenajarea casei

# amenajare locuinta #bucatarie #microbi #curatenie #locuinta #chiuveta

Bucataria, cea mai murdara incapere din casa! Aici se gasesc cei mai periculosi microbi

Desi toata lumea ar spune ca baia este cea mai murdara incapere din locuinta, lucrurile nu stau chiar asa. Desi poate parea greu de crezut, bucataria este locul in care se aduna cei mai multi microbi. Potrivit topinspired.com, bucataria este plina de virusi si bacterii extrem de periculoase.

Iata care sunt pericolele care te pandesc la tot pasul in bucatarie si obiectele pe care trebuie sa le dezinfectezi mai des.

Chiuveta

Chiuveta este de departe cel mai murdar loc din bucatarie. Aici se aduna cei mai multi microbi, printre care salmonella si E. coli. Acestea ajung in chiuveta dupa ce speli legumele, fructele si carnurile. Iar cum chiuveta este un mediu umed, acestia se pot inmulti in voie, transformand-o intr-un adevarat focar de infectii.

Pentru a nu te imbolnavi asigura-te ca dezinfectezi foarte bine chiuveta cu o substanta puternica cel putin o data la doua-trei zile. Nu uita insa marginile exterioare ale acesteia si de robineti.

Buretele de vase

Cei mai multi oameni considera buretele curat, deoarece este tot timpul spalat cu detergent de vase. Gresit! Buretele de vase este locul preferat de bacterii, care se pot dezvolta nestingherite in porii acestuia. E. Coli este doar una dintre bacteriile periculoase ce se regasesc in buretii de vase. Schimba asadar buretii o data pe luna si pentru a-i dezinfecta pune-i zilnic in cuptorul cu microunde, timp de doua minute, la temperatura ridicata.

Blatul de bucatarie

Desi aparent pare curat, blatul de bucatarie ascunde bacterii ucigase. Acesta este locul in care pui pungile cand te intorci de la cumparaturi, legumele, fructele, dar si alte alimente. Din aceasta cauza pe blatul de bucatarie se aduna adesea o multime de microbi ce nu pot fi vazuti cu ochiul liber, printre care si celebrele E. coli si salmonella. Dezinfecteaza regulat blatul pentru a te feri de cei mai de temut inamici.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare