Amenajarea casei

#pompa de caldura #boilere # boilere economice #boilere ariston # boilere ferroli #boilere mideea #heatpoint.ro

(P) Boilerele cu pompa de caldura, solutie economica pentru caminul tau

Boilerele cu pompa de caldura sunt echipamente de incalzire a apei de ultima generatie, care te ajuta sa reduci costurile de intretinere in caminul tau, fara compromisuri cu privire la confort. Afla cum functioneaza boilerele cu pompa de caldura si in ce mod te ajuta sa faci economii importante.

Chiar daca pompele de caldura pentru incalzire sunt prezente de mai mult timp pe piata din Romania, boilerele cu pompa de caldura aduc o noutate importanta, prin reducerea costurilor energetice intr-un mod natural.


Cum functioneaza boilerul cu pompa de caldura


Avantajul principal al acestor boilere tip pompa de caldura este faptul ca folosesc caldura aerului din mediul ambient pentru a incalzi apa. Datorita acestui avantaj, boilerele sunt incadrate in randul echipamentelor ce folosesc energie regenerabila, alaturi de panourile solare.

Un astfel de echipament de incalzire a apei poate reduce costurile de preparare a apei calde menajere intr-un mod important, indiferent daca este montat pe perete sau pe pardoseala. Daca alegi corect locul in care montezi boilerul, intr-o camera in care sunt prezent fie centrala termica, fie alte echipamente ce genereaza caldura, de la frigidere pana la servere, poti asigura functionarea optima a acestor boilere economice de-a lungul iernii, cu costuri reduse.


Avantajele oferite de boilere cu pompa de caldura


Boilerele tip pompa de caldura pot scadea costurile de incalzire a apei menajere cu pana la 70% datorita coeficientului de performanta (COP) ridicat. In timp ce boilerele electrice clasice au un raport intre energia furnizata si consumul electric de 1, aceste boilere cu consum redus au un COP ce poate varia intre 3 si 3,9.

Cu aceleasi costuri de instalare ca alte tipuri de dispozitive ce folosesc o pompa de caldura, boilerele sunt echipate si cu rezistente electrice pentru situatiile cand este necesara o incalzirea rapida a apei. Boilerele tip pompa de caldura sunt prevazute cu compresoare de inalta performanta, ce au un consum redus de energie, reflectat in cheltuielile de incalzire.

Pompa de caldura are performanta maxima atunci cand temperatura ambientala este de peste 15 grade Celsius, dar poate functiona si la temperaturi de -5 C. O alta optiune utila tine de faptul ca fluxul de aer refulat poate fi utilizat pentru scaderea umiditatii aerului sau pentru a raci cu cateva grade incaperea in care este situat boilerul tip pompa de caldura.


Tipuri de boilere cu pompa de caldura


Boilerele ce utilizeaza pompe de caldura aer apa se impart in doua categorii: boilere tip pompa de caldura fara serpentina si boilere tip pompa de caldura cu serpentina, ce pot fi conectate la o sursa ce genereaza caldura, de la panouri solare pana la o centrala termica.

Boilerele tip pompa de caldura fara serpentina au capacitati intre 80 si 250 litri, iar admisia si refularea aerului pot fi facute in incaperea in care se afla boilerul, intr-o alta camera sau in exteriorul cladurii.

Cu o capacitate intre 200 si 300 litri, boilerele tip pompa de caldura cu serpentina asigura un debit mare de apa calda menajera si includ aceeasi functionalitate versatila, alaturi de optiunile de admisie si refulare a aerului prin tubulatura de 150 mm.

Alege modelul de boiler tip pompa de caldura potrivit pentru caminul tau, de la producatori de renume ca Ariston, Ferroli si Mideea, si bucura-te de reducerea cheltuielilor pe timpul iernii, cu acelasi confort oferit de echipamente ce au un consum de energie mult mai mare si mai costisitor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea