Amenajarea casei

#chiuveta #baie #bucatarie

Baterii de chiuveta pe senzori - avantaje si dezavantaje

Baia si bucataria ta pot fi modernizate, iar nivelul lor de functionalitate poate sa creasca. Una dintre modalitatile de a face acest lucru este sa folosesti o baterie de chiuveta pe senzori . Vei economisi peste 50% din consumul de apa si vei avea totodata o chiuveta cu aspect modern, stilat.

Iata in continuare care sunt avantajele si dezavantajele ale unei astfel de achizitii:
 

Avantaje ale bateriilor de chiuveta pe senzori
 

1 Bateria pe senzori economiseste 70% din consumul de apa
 

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unei baterii de chiuveta pe senzoni consta in economisirea apei. Cu un astfel de produs, se poate sa economisesti pana la 70% din volumul de apa consumat.
 

2 Bateria de chiuveta pe senzori are un consum redus de energie
 

Un alt avantaj al bateriile de chiuveta pe senzori consta in faptul ca are un consum redus de energie. In pozitia de stand-by, consumul poate fi de numai 0.5 mW. Poate fi alimentata cu energie, de exemplu in mmod AC/DC: C 220V/50Hz sau DC6V (4 acumulatori AA).

Controlul bateriei se face cu un micro-computer auto stop, in cazul in care cade alimentarea cu energie.

O astfel de baterie permite mixarea apei reci cu apa calda pentru un plus de confort.
 

3 Bateria pe senzori este mai igienica
 

Stii foarte bine cum arata acele baterii de chiuveta cu pete pe ele de la numeroasele utilizari, de la ala alcalina etc. Chiar daca acasa nu este important sa nu atingi chiuveta, asa cum se intampla in spatiile publice unde bateriile pe seonzuri sunt cu atat mai importante, totusi vei beneficia de un nivel mai inalt de igiena.
 

4 Distanta si timpul de reactie sunt reglabile
 

Distanta la care senzorul simte miscarea si permite curgerea apei variaza in functie de baterie. De exemplu, o astfel de distanta de reactie poate fi de 12-20 cm. Avantajul consta in faptul ca aceasta distanta este reglabila.
De asemenea, timpul de scurgere poate fi ajustat. De exemplu, la o astfel de baterie, timpul reglabil este de 1-20 de minute.
 

5 Bateria de chiuveta pe senzori are intotdeauna un design modern
 

Cand vei cumpara o baterie de lavoar cu senzori, vei avea in acelasi timp o baterie cu un design modern. Acesta este automat inclus in pretul produsului.
 

6 Bateria poate avea o functie de autocuratare
 

Bateriile de chiuveta pe senzori au inclusa o functie de autocuratare a tevilor. Aceasta functie este activata la 24 de ore.
 

Dezavantaje ale bateriilor de chiuveta pe senzori
 

1 Bateria are o viata limitata
 

Bateria are o durata medie de viata de 2 ani, la 100 de actionari pe zi. Alte baterii, mai performante, pot functiona pana la 2 ani, la o utilizare medie de 300 cicluri pe zi.
 

2 Bateria de chiuveta pe senzori poate fi costisitoare
 

Comparativ cu o baterie de chiuveta clasica si mediocra, cea cu senzori este mult mai scumpa. Daca insa alegi o baterie clasica de calitate, atunci ar fi bine sa iei in considerare si varianta cu senzori, pentru ca pretul se poate sa fie cam acelasi.

Bateriile de chiuveta cu senzori costa de pe la 400 lei bucata si pot ajunge si la 700 lei bucata. reprezinta, asadar, o investitie majora, dar beneficiile sunt incontestabile.
 

3 Design-ul modern impune o baie pe masura
 

In cazul in care nu ai o baie renovata, o astfel de baterie de chiuveta pe senzori ramane un produs functional, dar nu va avea si valoare estetica. Bateriile pe senzori sunt toate fabricate cu un design modern, care nu se potriveste intr-un spatiu cu instalarii vechi.
 

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, dr Valentina Vanatoru, medic veterinar: De ce sa ne sterilizam animalul de companie?

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr  Valentina Vanatoru, medic veterinar

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Cum sa-mi protejez animalul in perioada Sarbatorilor

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Experti Animalute

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Valentina Vanatoru, medic veterinar: De ce sa ne sterilizam animalul de companie?

Expertul Acasa.ro, dr Valentina Vanatoru, medic veterinar

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.