Amenajarea casei

#curatenie #praf #aspirator

Avantajele unui sistem de aspiratie centralizata

Sistemele de aspiratie centralizate sunt net superioare aspiratoarelor obisnuite. Sunt ideale pentru crearea unui mediu sanatos in locuinta noastra, fara murdarie si praf si cu o calitate mai buna a aerului. Chiar daca la inceput investitia este mai mare, un astfel de sistem se dovedeste in timp a fi foarte economic, cu numeroase beneficii, printre care si medicale. Iata care sunt principalele avantaje ale unui sistem de aspiratie centralizata:1 Un astfel de sistem este foarte economic, explicatia fiind urmatoare: turbina care genereaza curentul de aer este mai mare decat in cazul unui aspirator obisnuit astfel ca, la acelasi consum electric, se obtine o putere de 3 pana la 5 ori mai mare.

2 Prelungesc viata mochetelor, a covoarelor si a tapiseriilor pentru ca aspira atat praful cat si particulele de nisip din adancimea fibrei, evitandu-se astfel uzura, tocirea si erodarea lor.

3 Datorita robustetii si fiabilitatii sistemului, acesta va fi cu siguranta o investitie care te va tine zeci de ani.

4 Din cauza principiului constructiv pana si cele mai performante aspiratoare portabile defuleaza aerul in aceeasi incapere in care se face curatenie iar acest lucru duce la crearea unor curenti ce ridica praful in zonele neaspirate inca. Pentru ca unitatea centrala este montata in alta incapere, acest rist este eliminat in cazl sistemelor de aspiratie centralizata.

5 Sunt foarte eficiente in eliminarea celor mai mici particule din parul de animale sau uman, resturi de piele, spori de ciuperci si mucegai, polen, acarieni si alte bacterii. Studii numeroase au concluzionat ca aceste dispozitive sunt cele mai eficiente sisteme pentru indepartarea prafului care exista la ora actuala. In Suedia, sistemul de asigurari sociale deconteaza integral beneficiarilor sai costul achizitiei si instalarii unui astfel de sistem in locuinta. Si asta pentru ca aceasta investitie este considerata mult mai convenabila decat tratarea afectiunilor si alergiilor produse de praf.

6 Containerul pentru mizerie are o dimensiune de circa 4 ori mai mare decat cea a unui aspirator obisnuit astfel ca trebuie golit mai rar. In plus, este bine sa stii ca gradul de umplere al sacului filtrant influenteaza dramatic calitatea curateniei. La un grad de umplere de circa 40% randamentul sistemului scade la jumatate.

7 Un astfel de sistem permite aspirarea cu usurinta fara a fi nevoie ca aspiratorul sa fie „remorcat” prin intreaga casa, acest fapt reprezentand un avantaj important mai ales atunci cand ai de aspirat scari.

8 Un alt avantaj important este cel referitor la zgomot. Un astfel de sistem este mult mai silentios pentru ca zgomotul unitatii aspiratoare se va auzi in pivnita, garaj sau in locul in care a fost montata unitatea centrala, lasand spatiul de locuit in care se face curatenia nepoluat fonic.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, dr Valentina Vanatoru, medic veterinar: De ce sa ne sterilizam animalul de companie?

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr  Valentina Vanatoru, medic veterinar

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Cum sa-mi protejez animalul in perioada Sarbatorilor

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Experti Animalute

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion:  Identificarea cainilor cu stapan implica riscuri pentru animale?

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.