Amenajarea casei

#articole esentiale casa # articole necesare casa #casa

Articole esentiale de care este nevoie in fiecare casa

In orice casa exista cateva articole esentiale de care vei avea nevoie si care iti vor face viata mai usoara si mai buna. In principiu, ai nevoie doar de obiectele esentiale pentru a trai bine, iar aceasta lista le cuprinde. Pe langa acestea, poti adauga si alte electrocasnice sau obiecte pe care le consideri utile. Sfatul de baza este acela de a analiza cu atentie si obiectivitate daca un electrocasnic iti este cu adevarat util sau este doar o dorinta de moment, care nu are justificare reala.

 

Un aspirator versatil si puternic

Podelele si covoarele vor fi mereu curate daca elimini imediat urmele unor incidente domestice, iar un aspirator care sa fie mereu la indemana este cea mai buna alegere. Este esential sa alegi un model care sa fie pe masura nevoilor reale. O alegere buna este un aspirator vertical Philips 3 in 1 mai ales prin capacitatea acestuia de a fi gata de utilizare de fiecare data cand ai nevoie de el.

Ustensile de bucatarie de baza

Daca vei cronometra, o sa fii uimita cat de mult timp petreci in bucatarie. Este una dintre incaperile cel mai mult utilizate din casa. Din orice casa! O parte dintre activitatile din bucatarie vor fi mai usoare si mai placute daca vei avea ustensilele necesare. Asta inseamna oale, cratite, tigai de calitate, capace (sunt mai mult decat utile pentru ca reduc timpul de gatire, blocheaza mirosurile si stropii). O bucatarie bine utilata te va indemna sa mananci acasa, asa ca investitia facuta se va amortiza rapid pentru ca vei gati de placere. Cateva sfaturi simple:

  • Nu cumpara oale la set. Unele dintre ele nu vor fi folosite niciodata;
  • Cumpara recipiente cu volume proportionale cu numarul membrilor familiei. O oala de ciorba de doi litri va fi insuficienta pentru o familie de patru persoane;
  • Investeste in vesela, pahare si instrumente de gatit de calitate. Dau farmec bucatariei;
  • Un set de cutite de calitate este obligatoriu;
  • Adauga neaparat o foarfeca - sau mai multe - special pentru bucatarie;
  • Alege cu atentie electrocasnicele. Nu ai nevoie de un espressor, daca iubesti cafeaua la ibric sau la filtru;
  • Un blender de calitate este o piesa de rezistenta pe care trebuie sa o ai. Poti face minuni cu ajutorul ei;
  • Nu cumpara tot dintr-odata, ci pe masura ce simti ca sunt necesare.

Totul incepe in bucatarie cu o plita buna si un cuptor de calitate, la care trebuie sa adaugi un frigider incapator.

Electrocasnice mici

Despre necesitatea unui blender de calitate am vorbit. La capitolul electrocasnice mai trebuie adaugate, tot in functie de nevoi si de stilul de viata, un cuptor cu microunde, un filtru de cafea bun sau o cana pentru fiert apa, dar si un prajitor de paine si un robot de bucatarie multifunctional. Ia in considerare spatiul pe care il ai in bucatarie si alege modele adecvate modului de utilizare.

Adauga un set de prosoape de bucatarie, fete de masa si un aparat de radio. Iti va tine o companie agreabila cand faci ceva bun.

Obiecte esentiale pentru rufe

Pe lista cu cele necesare la acest capitol sunt cateva obiecte pe care trebuie sa le iei in calcul chiar daca nu le folosesti in fiecare zi. Acestea devin extrem de necesare exact atunci cand nu le ai. Incepe cu o masina de spalat buna, cu o capacitate mare, un cos de rufe, eventual unul compartimentat, si continua cu un uscator pliabil, o masa de calcat (este infinit mai practica decat improvizatia pe un colt de masa acoperit cu un prosop, plus ca este un bun de folosinta foarte indelungata) si un fier de calitate. Acesta din urma trebuie ales exact pe stilul tau. Daca porti in fiecare zi camasi, daca ai mereu tinute office, atunci alege un fier de calcat ultraperformant. Daca faci parte din categoria celor care umbla toata ziua in blugi si tricou, un model simplu este suficient.

Despre lenjeriile de pat, paturi si alte textile necesare, nu mai zic, pentru ca sunt mai mult decat esentiale.

Solutii de stocare

Orice variante ai alege, solutiile de stocare sunt cele care te ajuta sa pastrezi casa ordonata si organizata. In plus, te vor ajuta sa faci economie de spatiu, mai ales intr-o casa mica. Exista o solutie de organizare si stocare perfecta pentru fiecare camera, inclusiv pentru baie si bucatarie.

In bucatarie, foloseste recipiente de depozitare pentru alimente, iar organizatoarele pentru sertare te vor ajuta sa pastrezi ordinea. In dormitor, vor valorifica spatiile aparent inutile. Cutiile de depozitare sunt perfecte pentru bagat sub pat sau pentru asezat pe dulap. Nu omite umerasele cu roluri multiple care te ajuta sa castigi spatiu si sa pastrezi ordine in dulap.

Lista cu articole esentiale este destul de lunga, dar cele de mai sus pot reprezenta strictul necesar care sa-ti faca viata buna si comoda acasa. Pe masura ce le descoperi utilitatea, completeaza lista.

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea