Amenajarea casei

#aerisire casa #lumanari parfumate #arome homemade #saculeti parfumati

Arome homemade pentru parfumarea casei

Uita de deodorantele de camera si de lumanarile scumpe pe care le gasesti in magazine si prepara chiar tu acasa parfumuri din ingrediente naturale. Menta, lavanda, lamaia, portocala sau trandafirul sunt arome ideale pentru locuinta ta, cu ajutorul carora te vei relaxa, iar casa ta va mirosi dumnezeieste.
 

Spray proaspat din menta


Acest spray proaspat din menta are tonuri citrice si revigorante si poate fi folosit in toata casa. Inainte insa de a improspata camera, agita-l bine. Pentru preparare ai nevoie de 10 picaturi de ulei esential de menta, 5 picaturi de ulei esential de lamaie, 5 picaturi de ulei esential de portocala si 2 lingurite de apa de flori de portocal.

Combina toate aceste ingrediente cu jumatate de cana de apa si apoi toarna intr-o sticla prevazuta cu pulverizator
 

Saculeti parfumati cu lavanda


De secole, lavanda a fost folosita pentru a proteja materialele pretioase si hainele de molii. Acum poti prepara chiar tu saculeti parfumati pentru dulapurile si casa ta.

Pentru acesti saculeti ai nevoie de o jumatate de cana de lavanda uscata, o lingura de maghiran uscat si una de cimbru uscat, 4 foi de dafin, coaja uscata de la o portocala, o lingurita de nuscoara, 20 de picaturi de ulei esential de lavanda. Amesteca toate ingredientele si umple apoi cativa saculeti pe care ii legi cu o funda.
 

Potpourri homemade cu verbena


Umple un vas de portelan cu acest amestec parfumat si aseaza la intrarea in casa. Va fi un mod minunat de a-ti intampina invitatii.

Pentru acest amestec ai nevoie de o cana de verbena uscata, una de lavanda uscata, o jumatate de cana de boboci uscati de trandafir, o lingura de maghiran, coaja uscata de la 2 lamaie, 15 picaturi de ulei esential de lamaie si 5 picaturi de ulei esential de lavanda. Amesteca toate ingredientele si pune-le intr-un bol sau saculet.
 

Spray cu aroma de trandafir pentru haine


Acest spray ajuta la improspatarea hainelor inainte de a le calca. Il poti insa folosi oricand vrei. Pentru acest spray amesteca 10 picaturi de ulei esential de trandafir cu 3 lingurite de apa de trandafir si depoziteaza intr-o sticla cu pulverizator. Inainte de a calca rufele, umezeste-le usor cu aceasta solutie.
 

Perna aromata


Pentru un somn odihnitor, poti pregati o perna aromata, care sa iti incante toate simturile. Hameiul si lavanda din pilota ofera o aroma profunda, care incurajeaza somnul si relaxarea.

Pentru aceasta perna ai nevoie de o cana de hamei uscat si una de petale uscate de trandafir, o jumatate de cana de lavanda uscata, 3 foi de dafin, 2 lingurite de cuisoare si 10 picaturi de ulei esential de lavanda.

Amesteca toate ierburile si apoi umple un saculet pe care il introduci in fata de perna. In acest fel aromele se vor raspandi in toata camera.
 

Lumanari cu aroma de trandafir


Umple casa cu aceste lumanari parfumate, cu arome dulci de trandafir. In unele magazine specializate ve gasi kituri de preparare a lumanarilor care contin ceara, stearina, pudra colorata si uleiuri esentiale, pentru un miros imbatator.

Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi intructiunile de pe ambalaj si vei obtine lumanari personalizate pentru o casa parfumata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului