Amenajarea casei

#design camera #amenajare camera #stilul scandinav #decor scandinav #design scandinav

Amenajeaza-ti casa in stil scandinav! Iata cat este de simplu!

Stilul scandinav se caracterizeaza prin minimalism, simplitate si functionalitate. Adoptat de cei care isi doresc un spatiu prietenos si confortabil, in care materialele naturale si culorile neutre sunt cu precadere folosite, stilul scandinav nu pare sa dispara prea curand.

Daca te gandesti sa iti decorezi casa in stil scandinav, ghideaza-te dupa cateva reguli pe care le propun designerii de interior. Folosind acest ghid, vei putea sa iti creezi chiar tu acasa un decor uluitor care imbina perfect simplitatea, frumusetea si functionalitatea care se regasesc in stilul scandinav de design interior,

Cat mai multa lumina naturala

Lumina din casa ne afecteaza starea de spirit. Pentru a avea energie si o o stare de bine pe parcursul intregii zile, va trebui sa lasi cat mai multa lumina naturala sa intre in casa, tragand draperiile si lasand lumina sa patrunda prin toate ferestrele. Foloseste pentru decor si oglinzi, pentru ca ajuta la amplificarea luminii naturale in casa, mai ales in camerele mari.

Mobilier minimalist

Piesele de mobilier urmeaza stiul minimalist. Materialele folosite sunt usoare, iar liniile simple sunt cele care predomina. Canapelele, mesele, scaunele se incadreaza in stilul modern de la jumatatea secolului, avand colturi usor rotunjite si culori neutre.

Plantele verzi, nelipsite din decor

Stilul scandinav impune existenta plantelor de decor verzi. Florile naturale, plantele verzi, buchete de flori frumos aranjate se regasesc in orice incapere amenajata in stil scandinav.

Culori neutre

In stilul scandinav se regaseste o paleta de culori bine definita. Albul, gri, negru sau maro sunt folosite cu precadere pentru a reproduce un decor cu influente scandinave si pentru a crea o atmosfera calma si curata. Designerii au mai adaugat si alte cateva nuante cum ar fi roz prafuit sau un verde marin. In stilul scandinav, peretii sunt albi pentru a lasa mobila si obiectele de arta din incapere sa atraga atentia.

Obiecte de decor simple

Obiectele de decor folosite in stilul scandinav sunt simple. Cele mai des intalnite sunt vasele din ceramica sau pernele deocrative cu modele geometrice.

Lemn natural si finisaje metalice

Designerii de interior folosesc lemnul nu doar pentru pardoseli ci si pentru obiecte de mobilier cum ar fi mesele si masutele pentru cafea. Finisajele metalice se folosesc de multe ori la corpurile de iluminat. Abajururile din cupru si alama sunt o modalitate inedita de a duce si mai multa lumina intr-o camera.

Pastreaza ordinea

Una dintre cele mai importante caracteristici ale stilului scandinav este ordinea din casa. Pentru a mentine tot timpul spatiul curat si cat mai aerist, spatiile de depozitare trebuie sa fie cat mai bine organizate. „Less is more” este definitia de baza cand vine vorba de stiul scandinav pentru a pastra spatiul mai putin aglomerat si mai relaxant vizual.

Cat mai multe textile

Multe tari scandinave au o clima rece. De aceea, textilele calduroase sunt de multe ori intalinite in casele decorate in stil scandinav. Aceste textile care pot fi paturi si covoare sunt facute din lana naturala, blanuri sau mohair.

Surse foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului