Amenajarea casei

#amenajare baie #decoratiuni baie #decoratiuni vintage #cada vintage #stil vintage

Amenajeaza-ti baia in stil vintage

Aspectul original si elegant al caselor vechi este invidiat de multa lume, deoarece decorul ofera camerelor un aer pe care nu-l gasesti in casele moderne. Baia poate deveni o camera vintage cu ajutorul unor piese importante sau prin adaugarea uno decoratiuni potrivite acestui curent.

1

Nu este usor de gasit, singura varianta fiind sa mostenesti o casa care sa mai pastreze vechile piese de mobilier . O alta sursa pentru a gasi o cada vintage sunt targurile de vechituri sau de antichitati , insa rareori vei gasi acolo astfel de piese.
O alternativa este sa cauti o cada replica dupa cazile vintage.

De obicei, acestea sunt largi, cu forme rontunjite, au picioare reprezentand labe de animale si atat interiorul, cat si exteriorul sunt foarte atent lucrate. Cazile vintage nu necesita ingroparea in perete sau imbracarea cu faianta, pentru ca, de obicei, erau plasate in mijlocul camerei, nu la perete ca cele moderne.

2 sau lavoarul vintage

Daca ai norocul sa detii un vechi, il poti repara foarte usor, aplicand pe el un strat nou de portelan sau un material asemanator. Majoritatea chiuvetelor vintage au picior si nu dulapiorul cu usi care se regaseste la fiecare mobilier de .

Ideal ar fi sa inlocuiesti tevile care fac legatura cu instalatia sanitara, dar sa pastrezi sau sa reproduci bateria originala.
In magazinele cu obiecte si accesorii pentru baie se gasesc replici ale bateriilor vechi si arata chiar foarte bine.

Daca te pricepi la bricolaj, poti obtine un nou suport pentru chiuveta vintage, dintr-un dulap cu sertare mai vechi, pe care il poti decupa in mijloc, astfel incat sa sustina chiuveta. In rafturile ramase sub chiuveta, poti depozita prosoape sau cosmetice.

3 Decoratiuni de baie vintage

Inspira-te din imaginile cu camere de baie vintage pentru a reproduce atmosfera de acolo. Bolurile de portelan, perdele de catifea, covorase de lana, recipientele mari de sticla in care sunt depozitate cosmeticele, tablourile sau imaginile inramate - toate acestea isi pot gasi loc intr-o baie de inspiratie vintage.

Faianta poate fi lasata exact asa, daca e complet alba, sau acoperita cu un tapet cu dungi sau cu motive florale. Daca nu vrei sa faci o schimbare prea drastica, poti aplica autocolante de inspiratie vintage in baie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare