Amenajarea casei

#confort sporit # locuinta in stil minimalist # amenajare locuinta #stil minimalist

Amenajarea locuintei in stilul minimalist iti ofera un confort sporit

In ultimii doi ani, casa a devenit locul unde s-au intamplat toate: munca, zile de nastere, cine festive sau alte evenimente importante. Restrictiile care limitau iesirile cu prietenii si mersul la birou, au fost principala cauza, dar si faptul ca a aparut nevoia de amenajare a locuintei. Automat, cand iti vezi propria casa aratand exact cum o visai, te obisnuiesti sa iti inviti prietenii la tine sau sa refuzi iesirile, pentru a ramane in casa.

Stilul minimalist este un stil adoptat de foarte multe persoane, pentru libertatea de a-ti adapta ideile in asa fel incat locuinta sa para cu bun gust si nu foarte incarcata. Cand iti doresti sa implementezi minimalismul si la tine acasa vei avea numai de castigat.

Chiar si lenjeriile de pat trebuie alese in ton cu stilul locuintei

Dormitorul este oaza de relaxare dupa o zi plina. Cand ziua se termina, tot ce iti doresti este sa te asezi in pat sa poti citi sau urmari un serial. Un design simplu iti garanteaza linistea vizuala, indiferent de coltul incaperii. Lenjeriile de pat sunt la fel de importante ca restul mobilierului. Fii atent cand sunt oferte la lenjerii pentru pat, ca sa te asiguri ca poti sa faci alegeri inspirate si sa se potriveasca cu celelalte obiecte din dormitor. Nu cumpara din impuls, totusi. Cauta pana gasesti lenjeriile care au un model simplu sau fara model, in culori neutre si de o calitate buna (bumbac).

Fa alegeri inspirate pentru mobilier

Stilul minimalist inseamna putine obiecte si pastrarea spatiului cat mai liber. Asa ca, daca ai un apartament sau casa mai micuta, cauta acele piese de mobilier care sa nu ocupe toata incaperea. Piesele simpliste si modulare iti vor fi de ajutor pentru organizare. Vei putea scapa de obiectele tinute inutil in casa, sau pe care le depozitai cu speranta ca le vei mai putea folosi. Pentru ca asta implica minimalismul, sa fii inconjurat doar de ce ai nevoie.

Renunta la accesorii

Tablouri, suporturi pentru diferite obiecte, ustensile pe care nu ajungi sa le folosesti niciodata in bucatarie. Incepe sa le sortezi in functie de utlizare. Daca ai realizat ca ti-au trebuit doar o data sau de putine ori, inseamna ca nu ai neaparata nevoie de ele. Doneaza-le, sau, in cazul in care realizezi ca de unele vei avea nevoie, asaza-le intr-un loc ferit, cum ar fi in cutii de depozitare care sa se potriveasca unui design minimalist.

Alege un stil unitar

Pare simplu sa iti organizezi casa intr-un stil minimalist. In realitate, nu este chiar asa. Trebuie sa fii atent ca fiecare incapere sa fie adaptata stilului, de la modelul mobilierului, pana la culoare. Culorile care se pliaza acestui stil sunt: negru, alb si gri. Albul ofera luminozitate spatiului si il face mai primitor. Negrul aduce eleganta, dar prin simplitate. Iar griul vine sa completeze aceste doua culori, oferind diversitate.

Creeaza-ti propriul stil

Avand in vedere ca este un stil minimalist, trebuie sa te reprezinte in totalitate. Fii atent la regulile de baza, ce tin de organizare, culori si materialele utilizate si creeaza-ti propria organizare si amenajare pentru intreaga locuinta. Opteaza pentru un mobilier cu spatii de depozitare ascunse, indiferent daca este pentru baie, bucatarie sau dormitor. Te va ajuta mult in a nu lasa la vedere lucrurile din casa.

Alege inspirat si simplu orice accesoriu din casa ta. Porneste cu o lenjerie de pat si termina cu mobilierul. Creeaza-ti un stil al tau si organizeaza o locuinta minimalista unde sa te simti bine in orice moment.

Sursa foto: shutterstock.com

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare