Amenajarea casei

#amenajare apartament #apartament #apartament mic

Ai un apartament mic? Amenajeaza-l cu succes in baza acestor 5 sugestii practice

Fie ca locuiesti intr-un bloc nou sau in unul construit inainte de anii nouazeci, spatiul in apartamente intotdeauna a constituit o problema. Adica insuficienta lui. Apartamentele sunt construite, in mare parte, doar pentru functionalitate si asta face amenajarea lor o adevarata provocare. Totusi, chiar daca apartamentul in care locuiesti este putin spatios, nu inseamna ca nu te poti bucura de confort si stil. Iar pentru ca senzatia de „acasa” ti-o poti crea doar tu, mai jos iti prezentam cateva sfaturi de care sa tii cont atunci cand iti vei decora apartamentul:

 

1. Foloseste fiecare sursa de lumina disponibila. Lumina reflectata in colturile care trebuie iluminate te va ajuta sa maresti vizual spatiul in care locuiesti. Se recomanda utilizarea luminii naturale. Totusi, daca geamurile nu isi indeplinesc functia suficient, fii indraznet si joaca-te cu lumina artificiala. Opteaza pentru lumina in toate colturile camerelor, astfel, vei mari vizual spatiul. Iar pentru a amplifica intensitatea luminii, directioneaz-o in asa fel incat aceasta sa se reflecte intr-o oglinda. Vei castiga dublu, asa cum si oglinzile sunt accesorii minunate in crearea senzatiei de largire a camerelor.

2. Opteaza pentru mobila multifunctionala. Daca la inceput mobila multifunctionala era privita ca un kitsch, acum aceasta a devenit o necesitate, mai ales in apartamentele mici. Sub dormitorul imens poti avea spatii de depozitare, masuta de cafea se poate transforma intr-o masa suficient de mare la care sa iti servesti oaspetii, sertarul de sub patul copilului poate fi folosit ca inca un pat si lista poate continua. Imaginatia designerilor de interior nu are limita si deci se pot juca cu spatiul si utilitatea dupa cum le place. Da, de multe ori, va fi nevoie sa executi mobila multifunctionala la comanda, ceea ce iti poate afecta nitel buzunarul. in schimb, te vei bucura de spatiu, comoditate si originalitate mult timp inainte.

3. Foloseste cat mai mult peretii. Incearca sa folosesti cat mai putin podeaua, pentru ca vei avea senzatia ca te sufoci. In schimb, opteaza pentru suspendarea obiectelor pe pereti. Uita de biblioteca imensa care ocupa mult spatiu si statea grea pe podea. Acum te poti bucura de rafturi originale pe pereti. Acelasi lucru este valabil pentru flori, vesela, decoratiuni si orice altceva ce poate fi suspendat.

4. Joaca-te cu nuantele. Alegerea culorilor potrivite poate juca un rol crucial in senzatia de spatiu in apartamentul tau. Renunta la culorile inchise sau aprinse pentru pereti. Opteaza, in schimb, pentru culorile pale. Pe langa iluzia spatiului pe care acestea o vor crea, folosind culori pale vei avea parte de eleganta si rafinament in propriul apartament. Un alt joc al culorilor pe care il poti folosi in favoarea ta este cel dintre culoarea podelei si a peretilor. Contrastul dintre culoarea inchisa a podelei si cea deschisa a peretilor te vor ajuta sa obtii senzatia de spatiu si sa eviti monotonia.

5. Apeleaza la parfumuri, joaca-te cu mirosurile. Ai observat cat de mult iti sugeram sa te joci? Pentru ca da, amenajarea propriei locuinte ar trebui sa fie distractiva. Foloseste betisoare parfumate sau uleiuri esentiale in vase speciale pentru a obtine in incapere un aer proaspat, poate chiar o aroma de munte sau mare. Mirosurile contribuie la formarea senzatiilor si reprezentarilor din creier. Un aer inchis iti va crea senzatia unui spatiu inchis, un aer curat iti va crea senzatia de spatiu larg si relaxare. Si unde in alta parte sa te relaxezi daca nu in propria casa?

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea