Amenajarea casei

#saltea pat #dureri de spate #saltea

Ai dureri de spate? Afla ce care este salteaua cea mai buna pentru tine!

Daca dimineata, cand va treziti, durerile de spate nu va dau pace, inseamna ca a venit vremea sa schimbati salteaua. Schimbarea ei poate da si dureri de cap daca nu stiti ce anume sa cautati. Pentru a achizitiona salteaua perfecta pentru dumneavoastra, trebuie luate in considerare mai multe elemente, cum ar fi review-urile, recomandarile si de ce nu, chiar studii. Desi review-urile si recomandarile pot fi usor subiective, acestea pot fi un indicator vis-a-vis de calitatea saltelei. in acelasi timp, studiile ce tin de somn includ deseori participanti ce vor utiliza diferite tipuri de saltele, iar la finalul studiului vor indica ce tip de saltea i-a ajutat cel mai mult cu durerile de spate.

Ce tip de saltea este cea mai buna pentru durerile de spate?

Cel mai important aspect pe care o saltea trebuie sa-l ofere in timpul somnului, este o aliniere corecta a colonoanei vertebrale si suport pentru intregul corp. in urma unui sondaj realizat de catre magazinul online www.expert-saltele.ro in randul clientilor sai, s-a constatat ca persoanele ce au achizitionat saltelele din memory foam au fost cele mai multumite de alegerea facuta. Acest tip de saltele se muleaza pe forma naturala a corpului si ofera suport intregului corp. Conform unui studiu realizat la nivel international, saltelele cu spuma cu memorie au fost considerate satisfacatoare de catre 81%, comparativ cu utilizatorii de saltele cu arcuri, care sunt multumiti in proportie de 62%.

Saltele cu spuma au si cele mai putine plangeri din partea consumatorilor cand vine vorba despre durerile de spate. Abilitatea acestor tipuri de saltele de a se ajusta pe fizicul celor care dorm inseamna ca acestea exceleaza in ceea ce priveste suportul pentru intregul corp. Saltelele cu densitate medie si ridicata a spumei isi pastreaza forma pentru mai mult timp, oferind confort pentru o perioada mai indelungata comparativ cu saltelele ce au o spuma cu densitate mai mica.

De ce spuma cu memorie functioneaza?

Coloana vertebrala este realizata din mai multe segmente osoase ce se interconecteaza. Atunci cand curba coloanei este aplatizata sau distorsionata, ca atunci cand sunteti intinsi pe o saltea, restul segmentelor osoase trebuie sa se adapteze pentru a compensa aceasta forma. Acest fapt este valabil atat in randul celor care dorm pe o parte, cat si a celor care dorm pe spate.

O saltea cu spuma cu memorie distribuie egal greutatea si preia si din greutatea zonelor de presiune, cum ar fi umerii, soldurile si partea inferioara a spatelui, oferind un contur natural si suport zonelor curbate ale corpului cum ar fi mijlocul si gatul. Asta ajuta la indepartarea durerilor permitand coloanei sa se destinda si sa se realinieze cat timp va odihniti.

Ce fermitate a saltelei este cea mai buna?

Studiile de somn realizate au determinat ca persoanele care sufera de dureri ale zonei inferioare a spatelui, ar trebui sa utilizeze saltele cu femitate medie si nu una foarte ferma asa cum se credea pana acum. Cei care in timpul studiului au utilizat saltele cu o fermitate medie erau de doua ori mai inclinati sa spuna ca durerile s-au ameliorat comparativ cu persoanele ce au dormit pe o saltea ferma.

Un alt studiu a comparat trei tipuri de saltea, saltea din latex, saltea cu memory foam si saltea cu arcuri, iar rezultatul a fost ca participantii care au utilizat primele doua tipuri de saltele au raportat mai putine dureri de spate comparativ cu cei ce au utilizat saltea cu arcuri.

Un studiu realizat in SUA a demonstrat si faptul ca o saltea noua a dus la o imbunatatire majora a calitatii somnului, confirmand astfel faptul ca o saltea ar trebui schimbata la cel mult 10 ani de la achizitionare, recomandarea fiind ca ea sa fie schimbata la 7-8 ani, exceptie facand saltelele din latex, acestea avand o durata de viata mai indelungata, putand ajunge si la 20 de ani de urilizare.

Cum alegeti cea mai buna saltea?

Pentru ca e cea mai ieftina, asta nu inseamna ca e si cea mai buna. Cand cautati o saltea, luati in considerare ca aceasta este o investitie pe termen lung. Daca alegeti o saltea cu memorie, trebuie sa stiti ca aceasta mai vine cu cateva beneficii. De exemplu, acest tip de saltele preiau miscarea, ceea ce inseamna ca daca aveti un partener ce se misca mult in timpul noptii, salteaua reduce mult transferul de miscare. In acelasi timp, durata de viata a saltelei este mai lunga decat a unei saltele obisnuite si ofera o rezistenta mai ridicata la alergeni.

In concluzie, pentru persoanele ce sufera de dureri de spate, recomandam saltelele cu spuma cu memorie (memory foam) de o fermitate medie.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului