Amenajarea casei

#decoratiuni casa # culori 2012 #accesorii casa

Accesorii pentru casa in vara 2012

Vara asta adu aerul estival de vacanta in casa ta cu ajutorul catorva mici schimbari si decoratiuni care iti vor insenina locuinta. Alege decoratiuni interioare cu care sa obtii o atmosfera calda, confortabila si serena.

Vara inseamna vacanta, mare, soare, lumina si caldura. Adu aceste elemente in locuinta ta si te vei simti mult mai bine, vara ta va fi o permanenta vacanta, plina de arome fructate.
 

Culorile verii in casa ta


Decoreaza locuinta in aceasta vara in culori deschise, pastelate care sa aduca soarele inauntru si care iti va oferi relaxarea si calmul de care ai nevoie dupa o zi obositoare. Alege culori calde si neutre, accentuate de tonuri de culori indraznete si decoreaza cu scoici si imagini estivale.

Culorile estivale sunt foarte relaxante si pot transforma locuinta ta intr-o destinatie exotica, indiferent daca alegi sa decorezi o singura incapere, sau toata casa.

Printre culorile neutre se numara tonurile de verde, albastru, alb, crem, corai, portocaliu si galben. Asorteaza cu tonuri de albastru marin, galben stralucitor, portocaliu deschis sau corai aprins.
 

Accesorii marine


Accesoriile care te vor ajuta sa creezi un decor estival sunt cosurile, obiectele din rachita, bambus, sfoara, scoici, nisip, pietre, lumanari, corali sau caluti de mare. De asemenea, mai poti folosi si vaze din sticla colorata, felinare, ancore, vapoare, acvarii cu pesti, faruri, ceasuri antice.

Adauga si materiale exotice, cu care sa invelesti canapele si fotoliile. De asemenea, acorda atentie si lengeriei de pat, care trebuie sa fie in culori marine, proaspete.

Accesorizeaza mesele si masutele de cafea cu obiecte estivale, care sa aduca atmosfera litoralului in casa ta.

Daca nu poti schimba mobilierul, alege materiale estivale cu care sa acoperi canapelele si fotoliile. Ai grija insa ca aceste materiale sa fie moi si in culori neutre, care sa se potriveasca cu intreaga ta locuinta.
 

Produse esentiale pentru vara


In aceasta vara este esential sa ai cateva obiecte, care sa aduca atmosfera estivala in casa ta. Alege pahare pentru bauturi reci, candele pentru lumanari, lanterne, borcane si sticle vechi. De asemenea, utile sunt si samovarele pentru bauturile reci. In zilele calduroase de vara, sunt elementul de atractie, atat pentru adulti, cat si pentru copii.

Aceste samovare pot fi umplute cu ceai rece, cocktailuri reci, limonada sau alte bauturi racoritoare.

Pentru casa, dar si pentru exterior, poti achitiona perne decorative, din materiale din fibre naturale, usoare. Alege pernele in culori estivale, cele mai potrivite fiind cele in dungi albe si albastre sau albe si rosii.

Nu uita nici sa iti protejezi locuinta cu copertine si parasolare. Este foarte important, ca pe langa decorarea si accesorizarea locuintei, sa ai grija si de aerul din casa ta. Acesta trebuie sa fie proaspat si racoritor. Pentru parfumarea locuintei poti folosi si parfumuri speciale sau poti prepara chiar tu odorizante din coji de lamaie si portocala, levantica sau menta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului