Amenajarea casei

#aenajare casa # incepere scala #camera scolar #scoala

A inceput scoala! Solutii de depozitare a rechizitelor copiilor

A inceput scoala! Adio, ordine! Acum casa este plina de carti, caiete, hartii, dosare, pixuri, creioane si alte rechizite necesare celui mic. Daca vrei sa scapi de acest vacarm si sa ai. in continuare, o casa ordonata, poti apela la cateva trucuri simple care te vor ajuta sa mentii curatenia, in timp ce copilul are la indemana toate instrumentele necesare.

Gandeste practic!

Sa mentii ordinea este un lucru dificil si pentru adulti, cu atat mai mult pentru copii. De aceea, pe langa incercarea de a-l educa pe copil sa fie ordonat, este esential sa apelezi la trucuri care vor face aceasta sarcina mai usoara.

Cum? Prin dotarea camerei acestuia, sau a locului de studiu cu solutii practice, usor de utilizat, care sa-i permita sa aiba la indemana lucrurile pe care le uilizeaza zilnic. Printre acestea se numara:

- Montarea de rafturi deasupra biroului, astfel incat lucrurile marunte (precum ustensilele de scris, carti, dictionare) astfel incat sa fie accesibile.

- Locuri specifice de depozitare pentru diverse obiecte, precum cutii decorative. Adauga cate o eticheta pentru fiecare dintre acestea, astfel incat sa ii fie usor sa puna lucurile in locurile destinate lor.

Atentie, insa! Pentru ca aceste lucruri sa aiba succes, intreaba copilul care sunt lucrurile pe care le foloseste des, si unde ar vrea sa le tina. Este indicat sa procedezi la fel si in ceea ce priveste lucrurile mai putin folosite, dar pe care sa stie apoi unde sa le gaseasca.

Cel mai bun mediu de studiu

Pe masura ce copiii cresc, creste si nevoia unei zone de studiu adecvate, dar si cea pentru mai multe spatii de depozitate. Va avea tot mai multe carti, caiete si dosare, dar si mai multe ustensile de scris. Asadar, rafturile, sertarele, panourile si cutiile de depozitare sunt esentiale.

Daca au totul la indemana, le va fi mai usor sa nu se distraga atunci cand studiaza. De asemenea, vor pune mai repede si mai usor totul la loc, daca acestea sunt concentrate intr-un singur loc si nu imprastiate prin toata camera.

Rafturi impartite pe categorii

Rafturile cu etichete, impartite pe categorii, sunt cel mai simplu mod de a gasi cu usurinta ceea ce are nevoie si de a pastra apoi ordine, punand obiectele in locurile respective. Incepe prin a separa acele lucruri pe care le vor folosi la scoala de cele pe care le au acasa.

Grupeaza apoi obiectele pe categorii: materii de studiu, ustensile, vopsele, caiete, lut de modelat, creta etc.

Rafturi mobile

Rafturile mobile pot fi o solutie excelanta pentru incaperile mici. Acestea, avand roti, pot fi cu usurinta mutate dintr-un loc in altul, daca este nevoie de spatiu. Astfel pot avea la indemana ustensilele nevesare in timp ce studiaza, apoi le pot pune intr-un loc separat, pentru a elibera spatiul de langa birou.

Foto: hola.com

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului