Amenajarea casei

#organizare #frigider #trucuri

8 trucuri care te ajuta sa-ti organizezi frigiderul

Daca si tie ti se intampla des sa arunci alimente doar pentru ca ai uitat de ele in frigider sau pentru ca pur si simplu nu le-ai mai gasit in haosul de acolo, acest articol este pentru tine.

Asa cum suntem atente sa pastram ordinea si curatenia in living, in baie sau in dormitor, ar trebui sa facem acelasi lucru si cu frigiderul. Nu sta nimeni sa organizeze zilnic alimentele sau sa spele rafturile si sertarele, insa macar atunci cand facem cumparaturi sau cand gatim pentru mai multe zile ar trebui sa ne ocupam putin de el.

Un frigider bine organizat te ajuta sa economisesti timp si bani

Daca stii exact ce si unde ai in el, vei reusi sa dozezi altfel cumparaturile, vei irosi mai putine alimente. In plus, nu vei avea de a face nici cu mirosurile neplacute care te pot "lovi" cand deschizi usa unui frigider in care domneste haosul.

Iata ce ai de facut pentru a avea mereu un frigider ordonat si curat, numai bun de tras in poza si de de postat pe retelele de socializare:

• Prioritizeaza pozitionarea alimentelor in frigider in functie de cat de des scoti de acolo si in functie de rapiditatea cu care stii ca se consuma de obicei.

• Organizeaza produsele pe grupe si pune-le in caserole transparente atat pentru un aspect ingrijit, cat si pentru a te asigura ca nu uiti de nimic pe acolo.

• Foloseste dispozitive de depozitare pentru a scapa de cutiile de suc sau de sticlele care se rostogolesc.

• Respecta anumite reguli de depozitare in frigider. Spre exemplu, multi pun laptele pe raftul de sus sau pe usa frigiderului, cand, de fapt, ar trebui sa fie depozitat in partea din spate a raftului de jos, unde este cel mai rece. Acelasi rationament este valabil si pentru oua: pastreaza-le, nu in suportul de pe usa, ci in cartoanele lor, pe raftul din mijloc sau de sus, unde temperatura este de obicei constanta.

• Cand cumperi un produs pe care il ai deja in frigider, aplica regula rotatiei: cel mai vechi este adus mai in fata pentru a fi consumat cat mai repede, iar cel nou este plasat mai in spate.

• Nu uita resturi de mancare in frigider. Daca nu stai cu ochii pe ele, nasul este cel care va avea de suferit. Pestele nu are ce cauta in frigider mai mult de o zi-doua, carnea  - maximum doua-trei zile, iar legumele si zarzavaturile nu vor rezista mai mult de o saptamana nici la rece.

• Daca nu folosesti recipiente transparente, lipeste etichete pe caserolele cu mancare din frigider.

• Sterge frigiderul cu produse speciale cel putin o data la o saptamana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea