Amenajarea casei

#saltele #saltea de pat #saltele de pat #saltea ortopedica #saltea ergonomica # saltea medicinala #saltea cu arcuri

8 tipuri de saltele de pat: cum sa faci alegerea potrivita

Salteaua patului este unul dintre factorii esentiali care dicteaza calitatea somnului. In functie de preferinte si necesitati, in comert exista diferite tipuri de saltele din cele mai diverse materiale, care se pot plia chiar si pe cerintele celui mai pretentios consumator. Care este salteaua potrivita pentru tine, descopera in continuare!

1 saltea ortopedica

Pentru a beneficia de un somn odihnitor, intr-o pozitie corecta care sa iti proteje coloana si, implicit, sanatatea, salteaua ortopedica poate fi alegerea potrivita. Printre avantajele sale se numara materialele de inalta calitate care intra in compozitia acestui tip de saltea, structura ferma si pretul relativ redus. Este, insa, destinata in special persoanelor cu o greutate scazuta.

O varianta a acesteia este salteaua superortopedica, mai rezistenta, dar si mai scumpa. Poate sustine o greutate de 80-90 kg/persoana, avand straturile duble, comparativ cu salteaua ortopedica simpla.

2 saltea ergonomica

De asemenea ideala pentru un somn bun, salteaua ergonomica este flexibila, ofera sustinere si elimina senzatia de alunecare. Aceasta poate fi fabricata dintr-o paleta larga de materiale, printre care se numara spuma de latex natural/sintetic si spuma memory.

3 Saltea medicala

Acest tip de saltea este recomandat in special persoanelor cu probleme la nivelul coloanei vertebrale, intrucat asigura un confort sporit in timpul somnului. Salteaua medicala este rezistenta si dura, continand spuma reciclata cu o densitate mare.

4 Saltea cu latex

Perfecta pentru persoanele alergice, salteaua cu latex ofera si un confort ridicat in timpul somnului datorita capacitatii de a se plia dupa forma corpului . Latexul este un material antibacterian, hipoalergenic, care nu permite dezvoltarea microbilor in interiorul saltelei. O saltea ortopedica, aceasta este una dintre cele mai recomandate de medici.

5 saltea cu arcuri

Salteaua cu arcuri reprezinta alegerea traditionala si este disponibila intr-o varietate de modele. Arcurile acesteia pot fi din diferite materiale - otelul fiind cel mai folosit - si pot avea un numar mai ridicat sau mai scazut de spire. Ca regula generala, cele mai bune saltele au arcuri cu cate circa 14 spire.

Data fiind rezistenta relativ scazuta, salteaua traditionala cu arcuri a fost imbunatatita, astfel luand nastere modelul cu arcuri independente. Acest tip de saltea este ergonomic, pastreaza pozitia corecta a coloanei in timpul somnului si este mai durabil.

6 Saltea cu fibre de cocos

Salteaua cu fibre de cocos reprezinta o alegere eco, oferind, in acelasi timp, si o buna sustinere, mentinerea coloanei intr-o pozitie corecta si transpirabilitate. Fibrele de cocos sunt hipoalergenice, previn acumularea prafului si a acarienilor si absorb excesul de umiditate.

7 Saltea din poliuretan

Acest tip de saltea contine spuma poliuretanica a carei densitate determina rigiditatea, respectiv, elasticitatea suportului. Se pliaza dupa forma corpului, poate sustine o greutate crescuta si este foarte rezistenta.

8 Saltea pentru copii

  Copiii au nevoie de o protectie suplimentara in timpul somnului, astfel incat pozitia sa nu le deformeze coloana vertebrala. De asemenea, ideal ar fi ca salteaua pentru un copil sa nu fie fabricata din materiale sintetice. Unul dintre modelele recomandate este cel din poliuretan, intrucat este suficient de dur pentru a sustine coloana in mod corespunzator.

Sursa foto: furniturenation.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea