Amenajarea casei

#tipuri de covor #cum aleg covorul #covoare moderne #alegerea covorului

8 sfaturi de care trebuie sa tii cont cand alegi un covor

Fie ca vrei sa iti cumperi un covor nou sau vrei sa le folosesti in continuare pe cele vechi, dar simti nevoia de o schimbare, de o noua aranjare a lor, exista cateva elemente cheie pe care trebuie sa le iei in calcul.

 

Dimensiunea, materialul, culoarea si pozitionarea covorului sunt foarte importante atunci cand vrei sa creezi un design deosebit in locuinta ta. Inainte de a lua orice decizie, citeste cateva sfaturi utile care iti vor veni de ajutor.

Fa un research

Nu stii sigur de unde sa incepi? Cauta pe Pinterest sau chiar pe Google imagini cu camere care crezi ca se potrivesc stilului casei tale. Apoi vezi ce tipuri de covoare au fost folosite. Cand ti-ai facut o idee cam ce te-ar avantaja, cam ce ti-ar fi pe plac, incepe si cauta piese asemanatoare in magazine. Poti face asta intai online.

Aranjeaza zona de dinning

Stabileste care este zona pentru luat masa. Cand ai fixat perimetrul, ia in calcul ca intreg mobilierul sa fie asezat pe covor. E important sa planifici pozitionarea mobilei pentru a putea lua dimensiunile si a stabili ce covor se potriveste cel mai bine.

Nu te lua dupa forma, ci dupa functionalitate

E posibil sa te atraga un covor intr-o nuanta nude sau unul negru ca pamantul, dar gandeste-te si la functionalitatea acestuia. Atat culorile deschise, cat si cele foarte inchise vor evidentia fiecare scama, orice pata cat de mica. Incearca sa gasesti un covor in tonuri medii.

Ia in calcul trainicia covorului

Un covor plusat sau unul cu fir lung este mai susceptibil sa se deterioreze rapid. Asa ca opteaza mai degraba pentru unul cu fir scurt si cu tesatura deasa, din lana sau din fibre naturale, care sunt mai rezistente.

Stabileste zona de zi

Spre deosebire de dinning, in zona de zi, mobilierul trebuie sa fie pozitionat jumatate pe covor, jumatate in afare lui. Acest lucru face ca intregul ansamblu sa para unitar.

Baga-l sub pat

Daca ai un pat fara lada, fixat pe picioare, cea mai buna varianta este sa treci carpeta pe dedesubtul acestuia. Regula ar fi ca doua treimi din pat sa stea peste covor, iar zona dinspre cap sa fie cea neacoperita.

Imparte camera

Daca ai un spatiu deschis, care cuprinde si livingul, si dinningul, incearca sa separi cele doua zone cu ajutorul covoarelor. Ai grija totul sa folosesti cam aceleasi dimensiuni pentru cele doua covoare, asa incat sa poti obtine un echilibru vizual.

Alege covor cu model

Daca ai copii, animale de companie sau stii ca membrii familiei sunt mai stangaci de fel, opteaza pentru un covor cu model si cu o culoare inchisa. Imprimeurile au avantajul ca mascheaza murdaria si petele pana apuci sa le cureti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea