Amenajarea casei

#greseli amenajare # design casa #amenajare casa #design interior #greseli

8 greseli in amenajarea casei pe care toata lumea le face in jurul varstei de 20 de ani

Cand iti amenajezi pentru prima data o locuinta este posibil sa faci si unele greseli de care iti vei da seama mai tarziu. Pentru a evita sa iti transformi casa intr-un loc care nu te reprezinta si in care vei ajunge sa nu te simti bine tine cont de cateva detalii.

Folosirea culorilor nepotrivite

Culoarea peretilor nu ar trebui sa fie cea pe care o porti pe tricoul preferat, de exemplu. Una dintre cele mai mari greseli reagasite la grupa de varsta de 20 de ani, cand vine vorba de schimbari in decorul casei, este tocmai alegerea unor culori nepotrivite pentru a vopsi un perete sau chiar o incapere. Specialistii recomanda alegerea culorilor neutre pentru pereti, in timp ce nuantele puternice se pot regasi in alte obiecte de decor din camera.

Inexistenta spatiilor goale

O alta greseala frecvent intalnita in randul tinerilor atunci cand isi amenajeaza casa este dorinta de a nu lasa niciun colt al casei gol. Supraincarcarea peretilor cu tablouri si rame cu fotografii sau multe piese de mobila inutile sunt tendinte deseori intalnite in locuintele celor care au in jur de 20 de ani. Cea mai simpla metoda de a obtine un decor cat mai bine echilibrat este sa alegi covorul pentru o incapere si sa incepi sa amenajezi apoi totul pornind de la aceste element.

Utilizarea prea multor tendinte de desing interior

Chiar daca uneori este greu sa te decizi asupra tendintelor in design interior si ai vrea sa pui din fiecare cate putin, evita sa faci acest lucru. Este o greseala pe care tinerii de 20 de ani o fac atunci cand isi amenajeaza casa visurilor lor. Un truc pe care il poti aplica este acela de a-ti da o saptamana de gandire odata ce vezi un nou obiect pe care ti l-ai dori pentru decorarea casei – in acest interval iti vei da seama daca iti place cu adevarat si daca se potriveste in decorul casei tale.

Masuratori gresite sau inexistente

Nu putini sunt cei care cumpara diferite piese de mobila sau alte obiecte de décor si ajung sa se intrebe de ce nu au facut masuratorile inainte. Acest lucru se intampla, in cele mai multe cazuri, atunci cand iti amenajezi prima data o locuinta. Este foarte important ca inainte de a face un plan de amenajare sa faci toate masuratorile inainte astfel incat sa rezulte un spatiu echilibrat si functional.

Cumparaturi facute la primul impuls

De multe ori, mobila pentru casa este cumparata fara o planificare atent facuta inainte. Inainte sa cumperi un lucru care te fascineaza la prima vedere, tine cont ca tendintele se schimba, insa este important sa alegi acele piese care te reprezinta si sunt potrivite stilului tau de viata.

Renuntarea la calitate in favoarea cantitatii

Una dintre cele mai mari greseli pe care tinerii le fac atunci cand isi amenajeaza locuinta este aceea ca renunta la calitate in favoarea cantitatii. Multi vor sa cheltuiasca mai putin si aleg din aceasta cauza piese de prosta calitate, care in timp se zgarie, se rup sau se decoloreaza, ajung ca pe termen lung, sa fie nevoiti sa cheltuiasca mai mult.

Nu se regaseste stilul personal

Cand o persoana aflata in jurul varstei de 20 de ani incepe sa adune in casa sa diverse obiecte de decor, piese de arta sau lucruri pe care le colectioneaza din diverse locuri, decorul casei va deveni greu de definit.

Decorarea cu postere

Tinerii de 20 de ani obisnuiesc inca sa decoreze cu postere. Specialistii in design interior sunt insa de parere ca atunci cand se muta in casa lor acestia ar trebui sa renunte la postere si sa aleaga obiectele inramate pentru a decora peretii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea