Amenajarea casei

#acarieni #praf #igrasie #umiditate casa #alergeni casa

8 greseli din casa care iti pun in pericol sanatatea

In interiorul casei tale pandesc mai multe pericole decat ti-ai putea imagina. Invizibile, acestea vin sub forma acarienilor sau sub cea a prafului, igrasiei sau a altor substante contaminante. Pentru a te asigura ca locuiesti intr-o casa care promoveaza sanatatea ta si a familiei tale, iata ce greseli ar trebui sa eviti!

1 Ai o lenjerie de pat nepotrivita

Pentru a nu favoriza inmultirea acarienilor, responsabili pentru aparitia anumitor tipuri de alergii, este important sa folosesti lenjerie de pat cu fermoar (fete de perna, plic pilota etc.). Explicatia consta in faptul ca acest tip de lenjerie nu permite trecerea acarienilor, nici a reziduurilor produse de acestia.

2 Folosesti un aspirator fara filtru HEPA

Este adevarat faptul ca aspiratoarele cu filtru HEPA sunt mai scumpe decat cele obisnuite, insa iti protejeaza sanatatea mai eficient decat acestea din urma. Astfel, filtrul HEPA (high efficiency particulate air) previne imprastirea particulelor minuscule de praf care au potentialul de a ajunge inapoi in aer in urma aspirarii.

3 Nu inlocuiesti filtrul aspiratorului

O alta greseala care poate avea consecinte neplacute asupra sanatatii tale se refera la inlocuirea filtrului aspiratorului. O asemenea operatiune contribuie la mentinerea prafului in interiorul aspiratorului si, de asemenea, protejeaza aparatul impotriva degradarii timpurii.

4 Nu schimbi filtrele aerului conditionat

Daca aparatul de aer conditionat nu a mai fost folosit o buna bucata de timp, evita sa il pui in functiune inainte de a-i curata filtrele. In cazul utilizarii constante, aminteste-ti sa le inlocuiesti periodic, pentru ca acestea sa nu contamineze aerul din casa cu alergeni.

5 Nu ai un sistem de ventilatie eficient in baie

Toate baile sunt dotate cu sisteme de ventilatie, dar sarcina ta este sa te asiguri ca functioneaza in parametri optimi. Asadar, un astfel de sistem ar trebui sa elimine eficient umezeala din baie si sa evite formarea igrasiei, daunatoare pentru sanatate.

6 Nu iti verifici jgheaburile

In cazul in care stai la casa, fa-ti un obicei din a verifica starea jgheaburilor acesteia. Problemele aparute la jgheaburi se pot traduce prin umezeala suplimentara in beci, care duce la formarea igrasiei si la aparitia daunatorilor. Daca jgheaburile casei tale nu sunt acoperite, este esential sa le cureti periodic (nu doar toamna).

7 Ai prea multe materiale textile in dormitor

Covorul, lenjeria de pat, paturile, pernele si husele scaunelor nu fac decat sa acumuleze foarte mult praf. Pentru a nu pierde timp incercand sa le igienizezi in permanenta, ia in considerare reducerea numarului de materiale textile din dormitor.

8 Nu dai atentie mirosurilor suspecte

Mirosul de gaz te pune mereu in alerta, insa la fel ar trebui sa se intample si cu orice miros care indica prezenta umezelii in exces in interiorul casei. Acorda atentie oricarei schimbari care ar putea indica un inceput de igrasie - tine cont de faptul ca este mult mai usor si mai sanatos sa elimini cauzele care determina umiditatea excesiva decat sa indepartezi, apoi, straturile de igrasie.

Sursa foto: blog.ajrosecarpets.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea