Amenajarea casei

# locuinta curata # curatare locuinta #locuinta

7 moduri in care poti face locuinta sa para mai curata decat este

Iti doresti ca in locuinta ta sa fie intotdeauna ordine si curatenie, dar nu ai de fiecare data timp sau energie pentru a pune lucrurile in ordine. Atunci, este momentul sa apelezi la cateva moduri simple in care poti face locuinta sa para mai curata decat este cu adevarat.

Decoreaza cu plante verzi

O planta verde in ghiveci sau un buchet de flori proaspete sunt solutii rapide prin care poti sa faci casa sa para mai ingrijita. In plus, anumite plante ajuta la purificarea aerului din incapere, nu doar dau un aspect mai curat casei. Florile proaspete adauga eleganta decorului, iar unele dintre acestea imprastie un miros suav in intreaga incapere.

Fa ordine pe blatul din bucatarie

Poti sa faci rapid ordine pe blatul din bucatarie sau din baie, fara sa fie nevoie sa faci un efort pentru a scapa de toate lucrurile adunate in aceste zone. Pur si simplu, pune aici o tava pe care asaza condimentele, unstensilele de gatit sau sticlele.

Raspandeste un miros de curat

Atunci cand nu ai timp si energie pentru a face curatenie in toata casa, poti macar sa faci sa miroasa a curat. Foloseste uleiuri esentiale pentru ca in casa sa predomine un aer proaspat si placut. Aromele pe care le poti folosi pentru ca in casa sa miroasa a curat sunt cele de lamaie, lemn de ceai sau eucalipt.

Inlocuieste covorul din baie

Covorul din baie se murdareste foarte rapid si ajunge sa capete un miros neplacut din cauza ca se imbiba tot timpul cu apa. In locul covorului din material textil, poti alege o solutie mai practica, cum ar fi covoarele din bambus pentru baie. Aceste covoare din lemn sau cu aspect din lemn fac ca baia sa arate precum un spa si nu se deterioreaza asa de rapid, ca celelalte.

Fa patul in fiecare dimineata

Una dintre cele mai simple metode prin care poti face ca locuinta ta sa para mai curata este sa faci patul in fiecare dimineata, imediat ce te trezesti. La finalul unei zile, atunci cand intri in dormitor si patul este perfect aranjat te vei simti mai bine, pentru ca acest detaliu da senzatia ca totul in casa este pus la punct.

Aranjeaza canapeaua din living

Ai curatat podeaua si covoarele din living, ai sters praful si ai lustruit ferestrele, insa daca canapeaua din centrul camerei este ravasita, pernele sunt turtite si inghesuite intr-un colt, iar patura atarna pe jos, camera va arata dezordonat. Din fericire, daca te ocupi de aceste detalii, lucrurile se vor vedea altfel. In doar cinci minute, poti infoia la loc pernele, impatureste patura si asaza-o pe marginea canapelei si fa rapid ordine pe masuta de cafea, toate aceste detalii te ajuta sa dai camerei un aspect ingrijit si curat.

Ascunde dezordinea

Nu subestima niciodata utilitatea cosurilor de depozitare atunci cand vrei sa faci ca in casa sa para mai curat decat este. De la jucariile din camera copiilor, la rufele din baie sau produsele de machiaj, totul poate fi adunat in cosuri sau cutii de diverse marimi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea