Amenajarea casei

#iluminare locuinta #corpuri iluminare #lumini casa #iluminare casa #lumini

6 tipuri de lumini cu care poti da stralucire casei

Luminile, sub orice forma ar fi ele, sunt cele care dau la propriu stralucire unei case. Sunt, practic, una dintre cele mai utilizate moduri de a decora o incapere, intrucat pot oferi efecte spectaculoase daca sunt instalate acolo unde trebuie.

1. Candelabre

Sursa foto: gallery803.com

Candelabrele elegante pot servi ca punct focal intr-o incapere, intrucat acestea imprima eleganta si stil spatiului. Exista mai multe tipuri de candelabre. Cele sofisticate sunt potrivite pentru livinguri spatioase sau pentru zona de servit masa, in vreme ce cele simple pot fi decorul ideal pentru un dormitor.

2. Veioze

Sursa foto: aliexpress.com

Veiozele sunt surse bune de lumina si le gasesti, de asemenea, in fel si fel de forme si modele. Poti folosi lampi decorative pentru masa de lucru de acasa, ori lampi cu picior, ideale pentru camera de zi, astfel incat sa ai parte de o sursa suplimentara de lumina atunci cand cele de pe tavan nu sunt de ajuns.

3. Spoturi

Sursa foto: mylivingroomideas.org

Lumina emisa de becurile cu leduri este foarte interesanta. Monteaza-le la baza peretelui, in apropierea plintei, astfel incat sa lumineze in sus, producand o lumina difuza, chiar umbre pe timp de noapte.

4. Lumanari

Cand vrei sa infrumusetezi rapid camera, poti alege lumanarile pentru un efect misterios, romantic. Ele nu vor oferi multa lumina, ci doar un decor coplesitor. Poti grupa intr-un bol lumanari de diferite culori, grosimi si inaltimi si sa le fixezi cu pietris decorativ. Lumanarile parfumate sunt, de asemenea, o alegere potrivita.

5. Accente

Sursa foto: californiaapartmentsblog.com

Pentru a crea o atmosfera interesanta poti alege sa ascunzi luminile pe dupa tot felul de obstacole, cum ar fi grinzi sau trepte. Fascilulele luminoase vor sublinia practic elementele pe care vrei sa pui accentul in incapere. Pot fi tablouri sau o vaza cu flori, dar spoturile functioneaza cel mai bine in cazul operelor de arta, atuncand spre ele lumini dramatice.

6. Suspendate

Sursa foto: interiordesignnewyork.com

Luminile suspendate au efectul similar unui candelabru, dar atmosfera generala care rezulta intr-o camera este diferita. Asadar, poti alege mai multe corpuri de iluminat mai mici pe care sa le agati in tavan in locul clasicelor aplice.

Sursa foto principala: whitebedroomwalls.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului