Amenajarea casei

#tendinte design la care sa renunti #tendinte design #design interior

6 tendinte de design la care sa renunti in acest an

Indiferent daca au fost populare timp de cinci ani sau cinci luni, aceste tendinte de design ar trebui lasate in urma in anul 2020. Iata despre ce este vorba.

Bucatariile albe

In timp ce albul este o baza excelenta pentru o camera, si in sspecial pentru o bucatarie, un spatiu complet alb poate parea steril si lipsit de personalitate. Bucatariile au tendinta de a deveni mai colorate si mai personale, asa ca poti vopsi peretii in orice culoare dorita si poti adauga elemente indraznete. Pentru a evita schimbarile complete, incepe prin adaugarea treptata a elementelor mai stralucitoare si pline de culoare.

Mozaicul

Fie ca este vorba despre un model complex in baie sau un perete multicolor in bucatarie, mozaicul a fost la moda timp de mai multi ani. Din pacate, in prezent este considerat depasit si desuet. Locul lui a fost luat de dalele in format mare si placile de piatra, acestea fiind in trend atat pentru bucatarii cat si pentru bai. Se doresc linii curate si mai bine conturate, accentul punandu-se pe obiectele personale si nu pe podea sau pereti. Mozaicul a devenit obositor si nu se mai potriveste interioarelor moderne din prezent.

Becurile Edison

Aparitia tehnologiei cu LED-uri si pasiunea pentru becurile incandescente de moda veche, au alimentat ascensiunea meteorica a becurilor Edison. Fuziunea tehnologiei moderne cu acest design al scolii vechi le-a facut pe termen lung eficiente din punct de vedere energetic si,totodata, foarte accesibile. De la corpurile de iluminat clasice, la aplicele vintage, becurile Edison sunt prezente peste tot, dar este timpul sa fie inlocuite cu o iluminare mai buna si mai stralucitoare.

Asortarea perdelelor cu tapiteria

Vintage-ul este bun, dar perdelele bunicii asortate cu tapiteria sunt depasite si creeaza o atmosfera lipsita de originalitate si dinamica. Acelasi lucru este valabil si pentru lenjeria de pat asortata cu perdele, deci treci si peste acest trend. Alege in schimb sa armonizezi modelele cu texturile - astfel vei obtine un decor mai individual si mai interesant.

Paletele de culori neutre palide

Spatiile neutre in culori palide nu mai sunt nici ele la moda. Acestea se simt putin insipide si lipsite de prsonalitate. Din fericire, nuantele mai calde care sunt in trend in 2020 se pot armoniza usor cu neutrele palide actuale, aducand noutate spatiului. Daca nu esti sigur de tonuri si nu stii ce va functiona mai bine, incearca un covor nou, cateva perne colorate si alte elemente decorative inainte de a investi in mobila noua sau a zugravi intreaga camera.

Podelele din ciment

Cimentul a fost la moda multa vreme, dar personalitatea sa rece si sterila nu mai este agreata in 2020. Chiar daca sunt rezistente si usor de intretinut, podelele de ciment nu mai creeaza un spatiu potrivit pentru decorul modern actual. Materialele naturale si produsele noi, rezistente, care imita lemnul si piatra si se gasesc la preturi foarte accesibile, au devenit mult mai atractive, fiind preferate in locul clasicului ciment.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare