Amenajarea casei

#solutii curatare #curatenie casa #casa #curatenie #sfaturi curatenie

6 solutii neasteptate pentru curatenia din casa

Sampon de copii pentru parchetul laminat, guma de mestecat scoasa cu unt de arahide sau creta care scoate grasimea sunt doar cateva solutii surprinzatoare pentru curatare, la care nu te-ai fi gandit niciodata. Cu siguranta, exista si in casa ta mai multe ingrediente sau obiecte achizitionate cu alt scop decat cel al curateniei, si mult mai ieftine, pe care le poti folosi intr-un mod original pe post de solutii de curatat.

Descopera mai jos 6 solutii inedite de curatare:


1 Scoate guma de pe talpa cu unt de arahide

Untul de arahide este o solutie inedita de a scoate guma de mestecat lipita de talpa unui pantof. Pentru ca guma sa fie scoasa usor si in intregime, pune peste ea 2 lingurite de unt de arahide si asteapta 5-10 minute. Apoi, curata suprafata cu o perie, inlaturand guma de pe talpa.


2 Curata plantele de interior cu balsam de par

Plantele de interior cu frunze mari trebuie sterse de praf din cand in cand pentru ca acestea sa fie sanatoase si sa arate bine. Pentru a reda stralucirea frunzei, pune putin balsam de par pe o bucata de bumbac. Freaca usor frunza, indepartand praful.


3 Curata tastele cu guma de sters

O guma de sters este o solutie ieftina si la indemana pentru a curata tastele telefonului mobil sau pe cele de la telecomanda televizorului. Impinge guma intre sirurile de taste si apoi pe suprafata acestora. Mizeria depusa va fi indepartata usor, lasand tastele curate si lucioase.


4 Curata oul cu sare

Un ou crud scapat intr-un loc nepotrivit este dificil de curatat din cauza texturii moi si lipicioase care se intinde. Salveaza fata de masa sau suprafata patata folosind putina sare de bucatarie. Pune sare peste ou si asteapta 10 minute. Compozitia se va solidifica si va putea fi indepartata mai usor, fara sa se mai intinda.


5 Sterge parchetul laminat cu sampon de copii

Parchetul laminat este o suprafata care trebuie curatata cu o solutie delicata, lipsita de substante chimice puternice. Cand ramai fara detergent pentru parchet, poti folosi samponul pentru copii. Pune 2 linguri de sampon in 3.7 litri de apa. Curata parchetul si sterge surplusul de lichid.


6 Scoate grasimea cu creta

Creta cu care se joaca cei mici poate fi una dintre cele mai ieftine modalitati de a scapa de petele de grasime. Pune praf de creta pe o pata cu grasime si lasa praful sa absoarba grasimea. Aduna resturile si apoi spala materialul.

Sursa foto: dickblick.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului