Amenajarea casei

#pereti #sfaturi practice # vopsire pereti

6 pasi pentru a vopsi peretii ca un profesionist

Vopsirea peretilor se poate transforma intr-o activitate placuta, daca iti pregatesti din timp camerele si esti organizat. In principiu, daca vrei sa obtii cele mai bune rezultate, este indicat sa apelezi la un profesionist, insa daca vrei sa te ocupi singur de aceasta transformare, atunci ar trebui sa tii cont de sfaturile urmatoare.


1. Elibereaza camera de mobilier

Inainte de a incepe vopsirea peretilor, este indicat sa eliberezi camera de piesele de mobilier sau cel putin sa le aduni in centrul ei si sa le acoperi cu folii mari din plastic, pe care le gasesti la toate magazinele de bricolaj.


2. Protejeaza-ti lucrurile

Un alt pas important in demersul tau de a vopsi ca un profesionist este sa-ti protejezi lucrurile. Mai exact, intinde folii din plastic pe pardoseala, protejeaza ferestrele cu folii de protectie cu banda adeziva si inveleste banda adeziva din hartie pe prize. Corpurile de iluminat si cele de incalzit imobile ar trebi si ele protejate de stopii de vopsea.


3. Curata peretii

Curatarea peretilor este esentiala, daca iti doresti sa vopsesti ca un profesionist. Motivul: daca ai aplica vopseaua direct peste stratul vechi, este posibil ca acesta sa pocneasca din loc in loc, iar munca ta va fi mult ingreunata. Umezeste peretii cu o bidinea inmuiata in apa. Acolo unde peretele se umfla, trebuie sa folosesti un spaclu pentru a inlatura stratul de vopsea care sta sa cada.


4. Repara peretii

Dupa ce ai curatat peretii de vopseaua uscata si crapata, este nevoie sa repari golurile cu glet. Acesta se usuca repede si poate fi finisat cu un smirghel.


5. Aplica un strat de amorsa

Amorsarea este un pas important in vopsirea peretilor intr-un mod profesionist. Amorsa uniformizeaza modul in care va fi absorbita vopseaua, astfel ca la final obtii pereti ca cei facuti de un maestru.


6. Dilueaza vopseaua dupa indicatiile de pe ambalaj

Una dintre cele mai frecvente greseli in vopsirea peretilor consta in diluarea necorespunzatoare a vopselei. Intotdeauna urmeaza instructiunile de pe ambalaj, daca vrei ca vopseaua sa aiba aderenta, culoare uniforma si sa reziste in timp. Foloseste un trafalet mare pentru suprafetele intinse, un trafalet cilindric ingust sau o pensula pentru locurile stramte si un trafalet special pentru colturi. In acest fel, nu murdaresti nimic in jurul tau. Investeste in vopsea si trafaleti de calitate, daca vrei sa te mandresti ca ai vopsit peretii ca un profesionist.

Sursa foto: bigbeachbully.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului