Amenajarea casei

#model scara #casa cu etaj #scara interioara

6 moduri magnifice de a da culoare scarilor interioare

 

Cel mai probabil ai petrecut ore in sir cu cataloage in mana de gresie si faianta pentru bucatarie sau te-ai gandit in fel si chip cum sa zugravesti peretii dormitoarelor. Dar la scarile interioare te-ai gandit? Si ele pot fi infrumusetate asa incat sa se transforme intr-un punct focal al locuintei.

Scara interioara nu este doar un simplu instrument necesar pentru a trece de la un etaj la altul. Tocmai de aceea nu trebuie sa pierzi din vedere uriasa oportunitate de a o decora. Cu atat mai mult cu cat in multe case, scara este unul dintre primele lucruri pe care oamenii le vad cand trec prin pragul locuintei, asa ca de ce sa nu o faci sa arate bine?

Culori contrastante

Combinatia dintre albastru intens si galben formeaza unul dintre cele mai puternice contraste. Poti simula cu ajutorul vopselei colorate un covor albastru de sus pana jos. Galbenul incadreaza perfect acest asa-zis covor, dand luminozitate treptelor.

Scari in degrade

 

Degrade-ul este la moda, atat cand vine vorba de coafuri, imbracaminte, cat si de design interior. Vei duce totul la un alt nivel, la propriu si la figurat. O scara plictisitoare si fara niciun fel de perspectiva se poate transforma in ceva cu totul inedit.

Modelul clasic

 

Scarile nu trebuie sa fie neaparat indraznete. O tusa de vopsea proaspata poate transforma scara fara sa te coste prea mult. Aceste scari in doua tonuri, de alb si maro, sunt o dovada ca modelul traditional, clasic functioneaza in orice casa.

Scarile curcubeu

 

E o varianta curajoasa si in acelasi timp uimitoare. Daca vezi lumea in culori vesele, atunci scarile curcubeu trebuie sa isi faca loc in casa ta. Sunt indraznete si un adevarat punct focal al intregii locuinte.

O tusa roz

 

Rozul este o culoare care ar putea parea mai degraba potrivita pentru camera unor adolescente. Insa exista variante de roz ca fac o impresie foarte puternica. Vopseste doar treptele, ca sa obtii un contrast interesant si nu atat de incarcat.

Cu figuri geometrice

 

Triunghiurile si romburile pot sa faca o figura frumoasa atunci cand vine vorba despre scarile interioare. E suficient sa privesti aceasta imagine si sa intelegi ca modelul iti creeaza o senzatie de libertate, cu o nota de intriga in alb si negru.

Foto: thespruce.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea