Amenajarea casei

#sfaturi renovare #renovare apartament #renovare casa #renovare

6 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a te apuca de renovare

Renovarea este o sarcina grea si, in functie de dimensiunea spatiului de renovat, pot exista un milion de elemente diferite la care sa va ganditi si pe care sa le urmariti simultan. Iata mai multe sfaturi si sugestii pe care le puteti urma atunci cand vreti sa renovati.

Pot face singur proiectul sau am nevoie de arhitect?

Proiectul de renovare poate parea o modalitate usoara de a economisi bani, dar credem ca este o economie falsa. Indiferent de cat de detaliata este documentatia, constructorii pot interpreta gresit desenele.

Chiar si o usoara abatere in proiectare poate avea un efect neasteptat, iar constructorul este putin probabil sa inteleaga conceptul general in acelasi mod in care arhitectul o face.

Exista, de asemenea, riscuri necunoscute care nu pot fi descoperite decat in ​​timpul constructiei. In acest moment, arhitectul este cea mai buna persoana pentru a instrui constructorul ce sa faca in continuare.

Care sunt renovarile care cresc valoarea proprietatii?

Exista trei zone cheie care adauga cea mai mare valoare unei locuinte - fatada frontala, bucataria si baia.

Retineti ca suma pe care o cheltuiti trebuie sa se raporteze la valoarea casei dvs. - nu veti recupera niciodata costul unei bucatarii de 50.000 USD intr-o casa care valoreaza 500.000 USD.

Desigur, intr-o casa in care veti locui foarte mult timp este important sa alegeti doar elementele constructive sau de mobilier si amenajare care va plac si va ajuta sa va simtiti confortabil.

Cat timp trebuie sa dureze renovarea baii?

Cel mai bine este sa alocati cel putin sase pana la opt saptamani pentru o renovare a baii. Specialistii spun ca se poate face in patru saptamani, dar se intampla foarte rar acest lucru.

Gasirea si remedierea unei alte probleme poate afecta programul de finalizare al lucrarilor. Poate deveni stresant sa nu aveti baia gata insa daca acordati suficient timp veti avea o baie perfecta pe termen lung.

Cat spatiu trebuie sa aiba camara?

Adancimea minima pentru o camara confortabila este de 1500 mm, ceea ce permite amplasarea unui dulap cu adancime de 600 mm sau chiar mai mare. Lungimea poate, desigur, sa varieze, dar cea mai mica debara ar trebui sa aiba minim 1.5 m.

Cum pot face alegeri atemporale?

Detaliile arhitecturale sunt cele care cresc valoarea unei locuinte si nu cele care umplu spatiul cu piese in trend.

Este recomandat ca fiecare persoana sa aleaga designul atemporal pentru accesorii si caracteristici permanente si apoi sa introduca ultimele tendinte in decor. In felul acesta, indiferent de cat demult se modifica trendurile casa va ramane la fel de ok.

In ce etapa va fi planificata gradina

Din timp! Majoritatea oamenilor nu se gandesc la amenajarea peisajului pana la sfarsitul proiectului, moment in care descopera ca nu mai au buget alocat si pentru gradina.

Este mult mai bine sa va ganditi la proiectul de renovare in mod holistic, de la inceput, astfel incat sa va asigurati ca toate elementele functioneaza impreuna, de la casa si pana la gardul din gradina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea