Amenajarea casei

# amenajarea holului #amenajarea locuintei #amenajarea casei

6 lucruri esentiale pe care toata lumea trebuie sa le aiba pe hol

Holul de la intrarea in locuinta este, de regula, destul de mic ca spatiu, fiind astfel nevoie sa profiti la maximum de fiecare centimetru prin asezarea cu atentie a fiecarui element absolut necesar. Este bine sa eviti sa introduci obiecte de care nu ai neaparat nevoie si care pot ocupa spatiu degeaba.

Pentru inspiratie, ti-am pregatit o lista de sase lucruri esentiale pe care trebuie sa le ai pe hol!

1. Un cuier practic si rezistent

Atunci cand vin musafirii in vizita, nu le arunca hainele pe pat, pe scaune sau pe spatarul canapelei. Asaza-le frumos intr-un cuier, fie acesta unul in suspendat sau unul de sine statator.

Atat din punct de vedere practic, cat si estetic, poti chiar sa alegi un cuier montat deasupra unei bancute. In acest mod, vei crea un loc perfect in care oaseptii isi vor putea depozita hainele, bagajele micute si alte astfel de obiecte.

2. Un covor rezistent la apa

Un covor colorat si simpatic poate adauga un plus de culoare pe holul de la intrare, fiind in acelasi timp si practic. Un astfel de covor va fi ideal pentru ca tu si musafirii sa va stergeti incaltamintea in timp ce intrati in casa. In plus, daca alegi un material potrivit, acesta va colecta cu usurinta apa si murdaria cand vremea de afara este una umeda.

3. O oglinda de impact

Cu siguranta iti doresti sa iti mai poti verifica inca o data tinuta atunci cand iesi din casa! Iar o oglinda poate indeplini mai multe roluri, atat din punct de vedere practic, cat si estetic. Aceasta nu numai ca iti permite sa iti revizuiesti aspectul inainte de a iesi din casa, dar poate mari si din punct de vedere vizual intreaga incapere. In plus, poti alege o oglinda cu un cadru indraznet si special, care sa devina principalul punct de atractie de pe hol.

4. Corpuri de iluminat atent pozitionate

De cele mai multe ori, primul lucru pe care il faci atunci cand intri in casa este sa pornesti lumina. Aranjeaza aplicele, plafonierele sau spoturile astfel incat sa iti asigure o buna iluminare a incaperii. De asemenea, incearca sa montezi intrerupatorul cat mai aproape de intrarea in casa, pentru a-ti fi usor sa il pornesti atunci cand intri pe usa.

Pentru un plus estetic poti alege corpuri de iluminat cat mai deosebite, cu diferite forme si in culori neutre sau vibrante.

5. O mica zona de asezare

Daca ai un spatiu suficient, un scaun sau o bancuta reprezinta o parte esentiala a holului de la intrare. Orice ai alege dintre aceste doua variante, le vei putea oferi musafirilor un spatiu unde sa se aseze si sa se descalte cu usurinta.

Opteaza pentru scaune sau bancuta intr-un stil casual, pentru ca membrii familiei si oaspetii sa se simta cat mai confortabil.

6. Flori proaspete

Nu ti-ar placea ca atunci cand intri in casa sa fii intampinat de un buchet de flori colorate si parfumate? Poti sa alegi o floare clasica, cu o intretinere redusa si pe care sa o mentii pe tot parcursul anului, precum orhideea. Sau, poti cumpara saptamanal flori de sezon pe care sa le asezi intr-o vaza draguta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea