Amenajarea casei

# amenajare camera coptil #idei decorare camera copil #idei amenajare camera copil #copil #camera copil

6 idei de decorare a camerei copilului, care te vor face sa regreti ca esti adult

Modul de amenajare a camerei copilului a devenit extrem de provocator in ultimii ani. Avand la dispozitie atat de multe elemente de decor, poate fi dificil sa alegi un design practic si totodata distractiv.

Insa, noi ti-am pregatit sase idei de decorare a camerei copilului tau care cu siguranta te vor face sa regreti ca esti adult.

Construieste o fortareata

Copiii iubesc fortaretele si nimic nu il va incanta mai tare pe cel mic decat contruirea unui loc intim, in propria lui camera. Iar pentru a fi mai usor pentru tine si mai placut pentru cel mic, alege sa o construiesti intr-o zona a camerei in care nu te va incomoda. In acest fel nu va fi nevoie sa o dezmembrezi frecvent.

Lasa-l sa scrie pe perete

Scrisul pe pereti face parte dintre activitatile preferate ale oricarui copil. Pentru a nu ii interzice aceasta placere si pentru a iti proteja si peretii, poti opta pentru decorarea unui perete din camera cu un tapet care imita o tabla de scris.

Acest element interactiv de design il va ajuta sa se exprime prin cuvinte sau desene, iar tu nu va trebui sa iti mai faci griji in privinta petelor de pe pereti.

Include jocuri in decor

Pentru copii camera trebuie sa integreze mai multe spatii: unul in care sa doarma, unul in care sa studieze si altul in care sa se distreze. Este important sa ai in vedere includerea tuturor acestor elemente pentru ca cel mic sa se simta cat mai fericit.

De aceea, nu uita sa ii creezi un colt cu diferite tipuri de jocuri care sa il atraga. Spre exemplu, daca incaperea este una mai mare, poti investi intr-o masa stilata de ping-pong la care sa va jucati impreuna.

Atrage-l catre sport

O idee potrivita mai ales in cazul in care locuiti la casa este aceea de a transforma jumatate din camera copilului tau intr-o sala de gimnastica. Poti aseza un fileu la jumatatea camerei sau poti amplasa un cos de baschet pe perete, important este sa reusesti sa il atragi cat mai mult catre ideea de a face sport.

Construieste-i un mic pod in mansarda

In cazul in care casa voastra are si mansarda, poti separa o parte a acesteia pentru a ii crea copilului tau o zona la care sa poata ajunge doar el. Nu trebuie decat sa asiguri accesul din camera celui mic printr-o scara sigura si sa acoperi peretii din zona de urcare cu un tapet amuzant. In acest mod ii vei crea un loc separat in care se poate juca alaturi de prietenii lui, dar care sa il si ajute sa se simta independent.

Distreaza-te cu decorul

Atunci cand spatiul din camera copilului nu este unul foarte generos, este esential sa te folosesti cat mai bine de tavan si de pereti pentru a crea un decor distractiv. Cateva dintre ideile care te pot inspira au legatura cu tapetarea plafonului cu un design iesit din comun, construirea unui perete cu tablouri comice si achizitionarea unui covor unic. De asemenea, poti monta cat mai multe rafturi, fara a urma o anumita ordine estetica.

Surse foto: freshome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului