Amenajarea casei

#decoratiuni toamna #amenajarea casei #decoratiuni casa

6 decoratiuni care aduc bogatia toamnei in casa

Toamna este asociata cu recoltele de fructe si legume, frunzele colorate in nuante de galben, orange si rosu, si abundenta de conuri, printre multe altele. Daca vrei sa aduci bogatia si atmosfera specifica toamnei in interiorul casei, iata cateva ornamente asupra carora te-ai putea opri!

1 Frunze uscate de toamna

Unele dintre cele mai simple, dar de efect decoratiuni de toamna sunt frunzele uscate, presate. Disponibile intr-o puzderie de nuante, forme si marimi, frunzele de toamna isi pot gasi cu usurinta locul pe rafturile unei biblioteci sau chiar intr-un tablou handmade. Amplaseaza creativ frunzele uscate de toamna in intreaga acasa, in special pe suprafete deschise la culoare, pentru a iesi usor in evidenta.

2 Dovlecei si flori de toamna pentru masa

Pe masa impunatoare care troneaza in living poti amplasa decoratiuni de toamna sub forma de dovleci (naturali sau artificiali) de diferite marimi si forme. Asorteaza la acest decor un buchet de flori colorate de toamna, in special daca in camera predomina culorile deschise, precum albul, cremul, bejul ori maroul deschis. Daca iti doresti sa pastrezi cromatica predominanta, inlocuieste buchetul cu flori colorate cu unul format din spice aurii de grau.

3 Lumanari cu seminte de dovleac

O idee inedita si de efect este aceea de a presara seminte de dovleac in farfuriile-suport ale unor lumanari de camera. In functie de preferinte, poti lasa semintele ca atare sau le poti praji, pana cand acestea capata culoarea dorita (maro sau chiar negru). Aplica acest truc doar in cazul lumanarilor mari, amplasate la vedere, pe care le aprinzi frecvent, in asa fel incat semintele de dovleac sa nu treaca neobservate.

4 Suport de lumanari cu parfum de toamna

Iti doresti sa personalizezi banalele lumanari din casa si, totodata, sa aduci bogatia toamnei in locuinta ta? In acest caz, foloseste-ti creativitatea pentru a crea suporturi originale pentru lumanari pornind de la motive de sezon.

Spre exemplu, intr-o cutie veche de lemn poti insera o lumanare alba, simpla, intr-un pahar, iar langa ea, de-o parte si de alta, conuri de brad si mandarine (datorita culorii lor, care aminteste de toamna). Poti inlocui aceste doua elemente cu oricare altele, specifice toamnei, asigurandu-te, totusi, ca nu sunt foarte perisabile.

5 Betigase decorative pentru bauturi

Toamna este momentul ideal sa servesti bauturi de sezon, precum mustul sau cidrul de mere. In cazul celui din urma, bautura poate contine, la servirea in pahare, bucati de mere si, in plus, cate un betigas decorativ din plastic, de capatul caruia ai legat in prealabil un spic de grau. In acest fel, vei transforma cidrul de mere intr-o adevarata licoare de toamna!

6 Ghirlanda cu elemente de toamna

O ghirlanda obisnuita poate capata accente de toamna daca alegi sa o impodobesti cu elemente specifice. Adauga conuri, ghinde, muschi si frunzulite uscate pentru a o transforma intr-o decoratiune ideala pentru usa de la intrare ori pentru un geam. Pentru un plus de stralucire si originalitate, poti aplica pe ghirlanda de toamna si cativa banuti aurii.

Foto: whiterabbitsmom.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare