Amenajarea casei

#fier de calcat #utilizari neobisnuite #utilizare fier de calcat

5 utilizari neobisnuite ale fierului de calcat

Solutiile pentru rezolvarea micilor probleme cu care te confrunti in gospodarie pot fi chiar in fata ta. Fierul de calcat cu aburi scoate petele de ceara de pe haine si repara mobilierul deteriorat. Acestea sunt doar cateva dintre utilizarile neobisnuite ale acestui obiect electrocasnic. Iata si altele care te pot scoate din incurcatura!


1. Fierul de calcat indeparteaza ceara de pe haine

Daca ti-ai patat hainele cu ceara, fierul de calcat este solutia la indemana care te scapa de probleme. Pune pe suprafata patata un prosop de hartie si preseaza bine cu ajutorul fierului de calcat. Drept urmare, ceara de pe haine se va lipi de hartie. Este important sa muti prosopul de hartie dupa fiecare pata de ceara pentru a preveni repozitionarea acesteia pe haine.


2. Fierul de calcat reconditioneaza covorul

Ai facut reamenajari in casa si ai mutat obiectele de mobilier? Probabil ti-au ramas urme pe covor de la piciorusele sifonierului din dormitor. Fierul de calcat te poate ajuta sa-ti reconditionezi covorul. Pune fierul de calcat deasupra zonei compactate si foloseste jetul de aburi pentru a repara problema.


3. Fierul de calcat repara mobilierul deteriorat

Mobilierul cu denivelari poate arata ca nou cu ajutorul fierului de calcat. Fa cateva gauri cu un ac peste urmele de lovituri, pune o laveta umeda deasupra lor si tine fierul cu aburi peste ele. Datorita umiditatii, lemnul se umfla si revine la dimensiunea initiala.


4. Fierul de calcat repara gresia de vinil

Uneori, gresia de vinil se desprinde usor de locul ei si aluneca. Pentru a rezolva aceasta problema, apeleaza cu incredere la fierul de calcat. Acopera gresia cu o folie de aluminiu si preseaza, cu ajutorul fierului incalzit bine, zona cu probleme. Caldura va reactiva adezivul de pe suprafata gresiei. Ultimul pas este sa pui cateva carti deasupra gresei pentru a forta adezivul sa se prinda.


5. Fierul de calcat usuca florile

O solutie utila pentru a pastra un buchet de flori mai mult timp este folosirea fierului de calcat. Pune florile intre doua foi si foloseste aburii fierului de calcat pentru a le usca.

Sursa foto: axsoris.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea