Amenajarea casei

# design casa #amenajare casa #decorare casa

5 tendinte in decorarea casei, din anul 2010, care vor reveni in 2020

Anul 2020 vine cu schimbari importante in design interior, marcand inceputul unei noi decade in care vom cunoaste noi stiluri, vom descoperi idei avangardiste de a decora interiorul casei, dar vom pastra si o serie de tendinte care au facut furori in anii care au trecut, mai exact in ultimii zece ani. Pentru cei care urmeaza cele mai noi tendinte in design interior, iata cum au aratat ultimii 10 ani, ce anume vom pastra din moda acestei perioade si care sunt tendintele care vor disparea complet din 2020.

Tablourile cu mesaje

Tablourile cu mesaje reprezentate pe panza sau imprimate si puse in rama au fost extrem de populare in 2010, iar la 10 ani de atunci se pare ca revin in tendinte. Aceste tablouri sunt cu atat mai cautate, cu cat se potrivesc in orice decor, indiferent de stil. Expertii in design interior prezic insa sfarsitul acestor elemente de decor. Se pare ca ne indreptam spre o decada in care cei care proiecteaza case le vor face in asa fel incat acestea sa trasmita mesaje, stari, emotii, in loc ca acestea sa fie afisate pe peretii din interior.

Tonurile de gri

Griul era in tendinte in 2010 si multi sustin ca aceasta culoare a castigat atunci teren din cauza crizei economice, cand totul in jur era in nuante de gri. Ultima decada a fost influentata puternic de aceasta nuanta, care se regaseste cu usurinta atat in culoarea peretilor, covoarelor, canapelelor si chiar a pernelor de decor. Cu toate ca nu vom scapa de gri nici in 2020, aceasta culoare se va regasi in combinatii de culori mai vesele.

Peretele accent din incapere

Peretele accent din incapere, vopsit intr-o anumita culoare sau decorat cu tapet cu diverse modele, a avut momentul sau de glorie in 2010. Un trend apreciat si adoptat in multe case, dar care este pe cale sa apuna. Si in 2020 vom mai regasi peretele accent in unele locuinte, insa acest obicei de a evidentia intr-un fel anume un perete din casa nu va mai fi la moda in urmatoarea decada.

Piatra si caramida vopsite

In ultimii 10 ani a existat o tendinta de a vopsi toti peretii din caramida si podelele din piatra in alb. Cu toate ca si in 2020 vom mai intalni aceste elemente, pe masura ce stilul minimalist dispare, unii vor regreta ca au acoperit cu vopsea aceste suprafete. Vestea rea este aceea ca este foarte dificil sa indepartezi vopseaua de pe piatra si caramida.

Rafturile deschise in bucatarie

Rafturile plutitoare care se prind independent in perete permitand realizarea unor modele si forme se regasesc in toate bucatariile amenajate modern, insa acest stil nu va mai fi la fel de prezent in urmatorii 10 ani. Motivul? Este destul de dificil sa mentii totul perfect curat si ordonat cand ai asemenea rafturi in bucatarie. Un alt element specific stilului minimalist, rafturile plutitoare, sunt pe cale de disparitie si vor fi inlocuite in 2020 cu dulapuri mult mai practice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea