5 sfaturi ca sa iti alegi covorul potrivit pentru locuinta ta

Amenajarea casei

#covor #amenajare casa #covor casa #alegere covor

5 sfaturi ca sa iti alegi covorul potrivit pentru locuinta ta

Cu covor sau fara covor in casa? Intrebarea se afla de cateva decenii pe buzele tuturor, iar raspunsul tine intotdeauna de tendintele impuse de designerii de interior. In ultimul an insa se constata o tendinta de a acoperi podele cu covoare de diverse tipuri. Iata si cateva sfaturi in cazul in care decizi ca atmosfera din locuinta va fi alta dupa ce adaugi covoare in camere:
Cu covor sau fara covor in casa? Intrebarea se afla de cateva decenii pe buzele tuturor, iar raspunsul tine intotdeauna de tendintele impuse de designerii de interior. In ultimul an insa se constata o tendinta de a acoperi podele cu covoare de diverse tipuri. Iata cateva sfaturi pentru a alege covorul potrivit pentru camerei tale:

1. Delimiteaza zonele din living

Covorul pe care il vei asterne in living are rolul de a trasa anumite granite intre zonele camerei. Foloseste-l pentru a marca o arie unde esti gata sa iti inviti prietenii la suete. Incearca sa gasesti un covor de dimensiuni acceptabile. Unul prea scurt sau prea stramt va crea impresia de ingustime a spatiului.

2. Dubleaza covoarele

Poti folosi si o dublura de iuta intinsa sub un capat al covorului principal din camera de zi. Va proteja foarte bine pardoseala in cazul in care ai animale de companie si/sau copii si va scoate in evidenta celalalt covor. Pentru alegerea acestuia ar trebui sa te orientezi catre covoare realizate manual cu modele traditionale.

Sursa foto: hedgeroe.com

3. Mizeaza pe contrastul culorilor

Constrastul culorilor si al modelelor infatisate de un covor va inviora la propriu camera in care il vei aseza. In locul unei atmosfere sumbre, creata de culorile intunecate, care lasa impresia de spatiu incarcat, alege un colorit viu, in usor contrast cu mobila din camera.

Sursa foto: bestlivingroomdesigns.com

4. Decoreaza camera incepand cu podeaua

Ideal ar fi ca decorul camerei tale sa fie stabilit in functie de dimensiunile covorului si de culoarea si modelul acestuia, intrucat este destul de greu sa gasesti materialul potrivit care sa iti acopere podeaua si sa se potriveasca si cu restul decoratiunilor din camera: mobila, asternuturi, tablouri.

Sursa foto: pouted.com

5. Protejeaza-l cu o mocheta

Mochetele de protectie impiedica atat deteriorarea covorului cat si posibile accidente survenite prin alunecarea acestuia. In plus, vei avea o senzatie de confort in momentul in care vei pasi prin camera.

Sursa foto: homedesigndecorates.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea