Amenajarea casei

#mocheta #montare mocheta #sfatui montare mocheta

5 pasi corecti pentru a monta mocheta singur intr-o camera

Montarea mochetei acasa este un proiect complex, care necesita unelte potrivite si atentie sporita la detaliile care fac diferenta intre un rezultat multumitor si unul cu adevarat dezastruos.

Iata care sunt cei 5 pasi corecti pentru a monta mocheta fara asistenta unui personal calificat:


1 Curata foarte bine suprafata

Inainte sa te apuci de treaba, ai nevoie de o suprafata plana si curata. Curata podeaua de praf si mizerie, scoate petele de grasime si niveleaza acolo unde este nevoie. In acest fel, vei putea face masuratori corecte si nu va exista riscul ca mocheta sa nu se fixeze bine pe suprafata. Pentru a-ti usura munca si pentru a evita erorile, este indicat sa scoti usile temporar.


2 Fa masuratori repetate

Tine cont de faptul ca atat lungimile, cat si latimile incaperii pot sa difere. Orice diferenta constituie un factor de risc. De aceea, fa masuratori repetate. Noteaza dimensiunea fiecarui perete in parte. Adauga inca aproximativ 10 cm ca marja de eroare. Se poate sa ai nevoie de o mocheta cu dimensiuni putin mai mari decat ale incaperii pentru a imbina un model sau pentru a corecta o greseala.


3 Aclimatizeaza mocheta

Pentru ca mocheta sa poata fi taiata si fixata cu usurinta pe pardoseala, este recomandat sa o aclimatizezi. Pentru acest lucru, lasa mocheta aproximativ 12 ore in camera in care urmeaza sa fie montata.


4 Taie fasiile ca un profesionist

O mocheta dintr-o bucata este relativ simplu de montat intr-o camera. Cand, insa, trebuie sa folosesti doua sau mai multe bucati, lucrurile se complica. Pentru a taia mocheta ca un profesionist, suprapune-o la nivelul rostului de imbinare. Taie simultan cele doua canturi de imbinare folosind o sina de otel si un cutter. Pe partea din spate, imbina fasiile cu banda adeziva unilaterala.


5 Fixeaza mocheta cu banda adeziva

Aplica pe podea solutia de fixare a mochetei cu ajutorul unei role netede de spuma. Fixeaza mocheta pe suprafata unsa si respecta timpul de actionare, conform indicatiilor de pe produs. La imbinarea cu peretele, fixeaza mocheta cu o banda autoadeziva. Foloseste un adeziv special pentru mocheta, deoarece acesta nu contine solventi si nu are un miros neplacut.

Sursa foto: yourdictionary.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului