Amenajarea casei

#amenajare casa #casa

5 pasi ca sa-ti transformi casa intr-o oaza de calm

Casa este, pentru fiecare dintre noi, refugiul pe care il avem sa scapam de problemele cotidiene, locul la care ne intoarcem seara, dupa o zi plina la birou, sau cel in care ne petrecem timp daca lucram de la domiciliu, pentru o perioada. Casa este, practic, spatiul care ne ajuta sa ne refacem, sa ne relaxam si sa devenim cele mai bune versiuni ale noastre.

Pentru ca joaca un rol atât de important in vietile noastre si ne influenteaza atât de mult modul in care ne simtim si actionam, este potrivit sa o amenajam si decoram ca sa ne serveasca cel mai bine scopurilor. Daca simti la fel si vrei sa-ti transformi casa intr-o oaza de relaxare si de buna dispozitie, iata câteva idei minunate.

Gandeste-te la confort

Cand iti mobilezi si decorezi casa, trebuie sa ai in vedere confortul atât in sezonul rece, precum si in cel cald. Daca, pe timpul verii, vrei sa ai la dispozitie o masa sau o servanta care sa te ajute cu prepararea si servirea bauturilor racoritoare, iarna, iti vor fi utile pentru cele calde.

Livingul, de exemplu, poate gazdui mobilier din materiale cât mai rezistente atât la uzura, cât si la potentiale pete, astfel incât sa nu iti faci prea multe griji cu schimbarea sau curatarea lui. De asemenea, pastreaza, la indemâna o patura confortabila, fie pentru serile mai racoroase de vara, fie pentru cele de iarna, in care te cuibaresti in canapea ca sa te uiti la serialul favorit.

Lumineaza ambiental

Lumina din casa iti influenteaza starea de spirit, somnul si, chiar si, sanatatea. Seara, mai ales, iarna, ai nevoie de lumina pentru a putea sa-ti desfasori activitatile prin casa. Dar, o lumina ambientala, placuta, este de dorit fata de cea rece, puternica si dintr-o singura sursa. Creeaza o atmosfera cozy si numai buna de relaxat cu lampi de podea sau cu lampadare si lumini de accent, numai acolo unde ai nevoie. De exemplu, la blatul de la bucatarie sau la birou ori in hol.

Pastreaza o temperatura constanta

Nu este nimic mai placut decât sa deschizi usa casei si sa gasesti o temperatura potrivita, dar si un miros proaspat si fresh. Pune câteva parfumuri de camera, din loc in loc, iar, in privinta temperaturii, ajuta-te de usi de interior de calitate superioara si de ferestre pe masura. Acestea mentin mediul asa cum iti place, indiferent de câte grade sunt afara sau in celelalte incaperi.

Inconjoara-te de plante

Plantele filtreaza aerul si te ajuta sa ai, mereu, un miros proaspat si curat. Poti sa decorezi cu ajutorul lor si sa te ajute sa-ti faci din casa un loc seren, plin de verdeata si de calm. In functie de cât timp ai la dispozitie pentru ingrijirea lor, gasesti de la plante agatatoare, care necesita ceva mai multa atentie, pâna la cactusi pe care trebuie sa ii uzi doar o data pe saptamâna.

Creeaza zone fara tehnologie

Tehnologia a acaparat o parte prea mare din viata. Mai mult, si viata sociala dar si cea de birou sunt ancorate la online. Dar, nu uita ca ai nevoie de o pauza zilnica pentru alte activitati - sport, o baie fierbinte, sau o discutie cu membrii familiei fara sa iti verifici, mereu, notificarile. Daca tie iti e greu sa faci asta, creeaza, cel putin, o zona fara tehnologie - poate dormitorul sau locul de luat masa - si nu o incalca.

Sursa foto: unsplash.com/

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare