Amenajarea casei

# amenajare colturi casa #decorare colturi casa # colturi casa #amenajare casa #design interior

5 moduri creative de decorare a colturilor din casa

Casa ideala este cea in care totul este perfect aranjat si fiecare centimetru este folosit si decorat impecabil. In realitate, nu totul este atat de simplu de pus in practica. De la tavane asimetrice la locuri mai putin accesibile si aparent imposibil de decorat, fiecare casa are particularitatile ei. In orice situatie, trebuie sa gasesti cele mai potrivite solutie.

Colturile dintr-o casa reprezinta pentru multi un impediment si o adevarata provocare cand vine vorba de decorarea lor si utilizarea acestui spatiu, care uneori poate fi destul de mare. Din fericire, colturile din orice camera nu sunt imposibil de amenajat, din contra, atunci cand iti pui creativitatea la treaba si gasesti inspiratia necesara, colturile unei incaperi pot arata spectaculos. Profita de aceste zone din casa si amenajeaza-le astfel incat sa devina chiar punctul de atractie din incapare.

Iata cateva moduri creative in care poti sa iti decorezi colturile din casa!

O canapea tip coltar

O canapea tip coltar este cel mai simplu mod in care poti decora un colt din incapere. Aceasta solutie este practica atunci cand trebuie sa utilizezi un astfel de spatiu din camera si cand este necesar sa faci curat si sa cureti colturile.

Locul perfect de joaca

Poti utiliza colturile dintr-o incapere si in moduri creative - amenajand acolo locul de joaca pentru copii. Poti instala mobilier pe masura celor mici sau un simplu cort de interior in care sa isi desfasoare activitatile preferate, spatiul va fi utilizat in mod sigur cu succes.

Foloseste plante verzi

Atunci cand adaugi plante intr-un colt adaugi inaltime decorului si aduci un suflu proaspat in incapere. Plantele nu ocupa mult loc in camera, pentru ca exista in diverse forme si marimi si nici nu costa foarte mult. Plantele sunt un element natural, care adauga culoare si inveselesc orice incapere.

Suprafete pozitionate strategic

Cum sa decorezi un colt care se formeaza sub scara din interiorul casei - aceasta poate fi o provocare chiar si pentru un designer de interior. Forma triunghiulara si plafonul jos fac, de multe ori, acest spatiu dificil de decorat. Ce poti amenaja in acest loc: fie un spatiu de depozitare, ori spatiul de lucru. Poti amplasa aici biroul chiar daca plafonul este jos, avand in vedere ca atunci cand lucrezi stai jos, pe un scaun, iar inaltimea spatiului nu ar trebui sa fie un impediment.

O canapea incorporata

Atunci cand spatiul dint-un colt al incaperii este mic, dar vrei totusi sa il folosesti, o solutie ar fi sa apelezi la acel tip de mobilier incorporat. Intr-un astfel de spatiu, cel mai potrivit ar fi sa amplasezi o canapea incorporata in forma de L si vei obtine un loc perfect in care sa iti savurezi cafeua sau unde te retragi pentru a citi, in timp ce privesti natura pe fereastra.

Surse foto: mydomaine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea