Amenajarea casei

#amenajarea casei #decor #stil decor # decor carti # masa carti # idei decor

5 moduri creative de a decora locuinta folosind carti

Cartile au o importanta valoare culturala si ar trebui sa se regaseasca in orice casa, pe rafturile unei biblioteci. Interesant este ca ele pot fi integrate in decorul locuintei tale si pe alte cai, decat cele clasice.

Ti-am pregatit cateva idei neconventionale de decor cu carti, pentru o locuinta surprinzatoare, originala si reprezentativa pentru iubirea ta fata de lectura.

1. Masuta de cafea cu suport de carti

Improvizeaza extrem de usor o masuta de cafea, folosind o bucata de sticla inramata, pe care sa o asezi peste doua teancuri de carti, ce joaca rolul picioarelor masutei. Poti adauga sau inlatura carti, pentru a modifica inaltimea mesei. Adauga si cateva elemente de accent, precum o vaza cu flori sau un suport cu lumanari, pentru un look mai cizelat.



2. Aranjament artistic pentru pereti

Sa spunem ca ai un perete alb, simplu si gol, in zona biroului. Ce-ar fi sa-l decorezi inspirat, cu ajutorul catorva carti cu coperta monocromatica (le poti inveli chiar in coperta), atasate de perete intr-o forma surprinzatoare, cu ajutorul unui adeziv? Obtii arta instant!



3. Aranjament de carti cu rol de masuta-suport

Un teanc format din cartile tale cele mai mari, cartonate si frumos colorate, poate servi oricand pe post de masuta-suport, pe care sa o asezi intre doua scaune, de pilda. Decoreaza masuta ta improvizata cu un frumos aranjament floral si obtii un decor romantic si original, de toata frumusetea!



4. Ghivece pentru plante suculente

Plantele suculente nu sunt deloc pretentioase, cand vine vorba de recipientul in care cresc. Asadar, cartile tale foarte vechi, pe care nu le-ai mai atins din liceu, pot fi transformate in ghivece originale pentru plante suculente. Tot ce trebuie sa faci este sa le gauresti in mijloc, sa le introduci un vas din plastic sau folie transparenta in orificiu, apoi sa adaugi pamantul si sa plantezi soiurile suculente preferate.



5. Tablie creativa pentru pat

Daca esti cu adevarat o persoana indragostita de carti, o tablie creativa pentru pat formata din mai multe carti atasate de un placaj din lemn ar putea fi cu siguranta pe gustul tau. Foloseste banda dublu adeziva pentru a mentine paginile deschise.



Sursa foto: ivillage.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea