Amenajarea casei

#pereti #design #podea #covor #faianta #vitralii #arabesque

5 modalitati de a folosi modelul arabesque in designul casei

Arabesque-ul este unul dintre cele mai frumoase design-uri abstracte pentru amenajarea locuintei. Podeaua si peretii cu un decor cu arabescuri sunt atractive si potrivite in diverse spatii ale casei.


Arabesque-ul este un tip de design in care sunt infatisate frunze si flori prinse de codite intr-o ondulatie ritmica, fara un inceput si un sfarsit definite. Din acest punct de vedere, arabesque-ul se aseamana cu modelul geometric. Arabesque este reprezentativ pentru arta islamica, de unde s-a raspandit peste tot in lume.

Exista mai multe modalitati de a folosi arabescurile in designul casei. Iata cateva dintre cele mai atractive dintre acestea:

1 Pardoseala cu arabescuri

O pardoseala cu arabescuri este potrivita atat intr-o locuinta luxoasa, cat si intr-o casa amenajata in stil rustic. Modelul cu arabescuri poate fi combinat cu tesaturi cu influente orientale. Arabescurile creeaza impresia de miscare pe suprafata pardoselii. O gresie cu arabescuri este potrivita intr-o camera amenajata in stil rustic, cu mobilier din fier forjat, tesaturi din fibra naturala si vase de lut.



 

2 Stickere decorative cu arabescuri

O varianta moderna de a folosi arabescurile este stickerul decorativ. De exemplu, modelul oriental poate fi folosit ca decoratiune de perete in dormitor, deasupra tabliei patului. Intr-un astfel de caz, este recomandat ca stickerul sa vina in completarea altor obiecte din camera in acelasi stil, cum ar fi pernele otomane.



 

3 Vitralii cu arabescuri

Una dintre cele mai bune metode de a pune in valoare un model cu arabescuri este folosirea luminii. Vitraliile cu arabescuri pot fi folosite in designul interior pentru usi, ferestre si pereti despartitori de sticla.


 

4 Mozaic cu model arabesque

Mozaicul cu model arabesque este un tip de design reprezentativ pentru Maroc. Mozaicul cu model arabesque este perfect pentru pereti si pardoseli. Pentru un aspect contemporan, faianta cu model arabesque trebuie sa fie cat mai simpla, preferabil intr-o singura culoare.



 

5 Covorul in stil arabesque

Covorul in stil arabesque este o varianta la indemana pentru amenajarea unei camere cu acest tip de ornamente. Covoarele cu model arabesque se potrivesc in spatiile amenajate in stil clasic sau oriental.




Sursa foto: mosaichse.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea