Amenajarea casei

#amenajare dormitor #dormitor #dormitor femei

5 idei pentru un dormitor la care viseaza orice femeie

Petrecem aproape o treime din viata in pat, prin urmare este necesar sa avem un dormitor cat mai frumos si mai practic posibil. Ideile de design moderne ne sugereaza ca in cadrul acestei incaperi din locuinta noastra sa includem o zona de odihna, un mic birou sau un pat king-size. Nu uita insa ca functia principala a dormitorului este aceea de a fi un loc privat de relaxare. Esti in cautarea unor idei fabuloase pentru decorarea acestui spatiu? Ai ajuns in locul potrivit. Imbunatateste atmosfera din dormitorul tau si creaza magie prin imbinarea unor elemente care sa iti reflecte personalitatea. Indiferent daca visezi la un sanctuar linistit ori la un spatiu luxos, iti prezentam cateva idei esentiale pentru a te inspira.

 

Cromatica - culori pastelate, calde

Culorile sunt cele care iti inflenteaza starea de spirit si energia, asa ca ai nevoie de un echilibru estetic care sa iti bucure privirea. Te sfatuim sa adaugi vibratie propriei tale vieti cu o schema de culori indrazneata. Nuantele pastelate, calde, sunt ideale pentru a oferi stralucire unui dormitor modern. Culorile deschise ofera relaxare, luminozitate si pot face o incapere sa para mult mai mare. Pentru un decor sofisticat poti combina mai multe tonuri ale aceleiasi nuante. Tine cont ca cromatica dormitorului se refera atat la culoarea peretilor cat si la nuantele tuturor celorlalte accesorii. Iti recomandam albul imaculat daca ai o incapere mica sau cu foarte putina lumina naturala. Nuantele de gri sunt extrem de versatile, pot fi asortate cu usurinta, insa ai grija ce tonuri alegi pentru a fi percepute ca culori calde. Crem, bej, maro, ivoire sau nud sunt culori naturale ce pot fi elegant asortate intre ele sau combinate cu nuante mai intense precum verde pal, rosu, portocaliu sau turcoaz.

Mobilierul - feminin, boem

Dacă visezi la un dormitor elegant, boem, poți amenaja unul chiar la tine acasă indiferent de spatiul pe care il ai la dispozitie. Mobilierul ales este cel care inspira feminitatea si relaxare. Formele unui dormitor feminin sunt aproape intotdeauna integral curbe. Este recomandat sa nu aglomerati acest spatiu cu piese inutile. Pentru a beneficia de rafinamentul dorit, in momentul intrarii in dormitor, in campul vizual trebuie sa fie cuprins un pat simplu, eventual cu baldachin daca spatiul iti permite. O noptiera pe care sa fie asezata o lampa deosebita sau o vaza cu flori este perfecta pentru a accentua stilul personal. La capatul patului poti aseza o canapeluta capitonata sau o lada pentru depozitare, in perfect acord cu restul decorului. Esti o femeie stilata asa ca piesa centrala a dormitorului tau va fi o masuta de toaleta. Poate fi vorba de un produs cu aspect vintage sau un model interesant, insa gasesti mai multe mese de toaleta aici .

Daca ai loc, aseaza un scaun retro langa fereastra ori un fotoliu in apropiere de pat. Iti vor fi de folos atunci cand vrei sa citesti o carte sau doar sa te relaxezi.

Accesoriile - tablouri, covoare, etc

Nici un dormitor nu ar fi complet fara cateva accesorii deosebite. Nimic nu te va face mai fericita dimineata decat sa pui picioarele pe un covor pufos. Poti alege un covor uni, o blana placuta la atingere sau o carpeta groasa, insa neaparat trebuie sa acopere zona din apropierea patului. Cateva tablouri elegante si linistitoare se vor incadra perfect in spatiul tau intim. Fotografiile cu cei dragi sunt iarasi accesoriile potrivite, mai ales daca ai nevoie sa te incarci emotional. Cateva perne de dimensiuni diferite, ghivece cu plante sau corpuri de iluminat suplimentare se pot incadra perfect intr-un dormitor modern.

Functionalitatea - zona de dressing, de citit, de machiat, etc

Pentru ca atmosfera din dormitor sa fie cat mai destinsa si feminina, nu uita ca fiecare element ales trebuie sa fie si util. Daca ai nevoie de o zona pentru dressing pe masura garderobei tale, poti lua in calcul sa delimitezi aceasta parte de locul pentru dormit prin amplasarea unui paravan japonez. Indiferent de spatiul pe care il ai la dispozitie trebuie sa te asiguri ca vei beneficia de tot ceea ce iti trebuie. Incearca sa iti imaginezi zone diferite pentru fiecare activitate in parte. Totul trebuie sa fie practic si estetic, deoarece designul si functionalitatea accesoriilor influenteaza extrem de mult decorul general al dormitorului.

Intimitatea - draperii, lenjeria de pat, etc

Dormitorul tau trebuie sa aiba un aspect imbietor si primitor, insa in acelasi timp trebuie sa iti ofere si intimitate. Pentru acest lucru, trebuie sa fii atenta chiar si la cele mai mici detalii, cum ar fi lenjeria de pat. Cu cat materialul ales este mai fin, cu atat mai mult camera ta va emana delicatete si rafinament. Pentru un plus de eleganta, alege perdele subtiri, in nuante deschise si combina-le cu draperii groase, in nuante potrivite cu stilul intregului decor. Daca nu ai foarte multe accesorii in camera, poti prinde draperiile in lateral cu inele speciale, care sa fie in ton cu restul obiectelor.

Pentru a avea un dormitor de vis trebuie sa tii cont de personalitatea si preferintele tale. Cu toate ca majoritatea femeilor vor sa urmeze anumite tendinte pentru a avea un decor modern, orice decizie pe care o iei trebuie sa te conduca la un echilibru estetic si functional.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea