Amenajarea casei

#idei amenajare baie #greseli amenajare baie #amenajare baie #baie

5 greseli in decorarea baii! Ce trebuie sa eviti pentru a avea o baie de revista

Baia este incaperea din casa care are nevoie de o amenajare adecvata, practica si cu personalitate in acelasi timp, pentru ca aici incepe si se incheie de cele mai multe ori fiecare zi. E bine ca totul sa fie la indemana, accesoriile din baie trebuie sa fie intotdeauna curate, iar spatiile de depozitare din baie sunt la fel de importante in intregul decor, asa cum sunt si cele din alte camere. Evita urmatoarele greseli, pentru ca baia ta sa fie de revista!

Dezordinea

Dezordinea da totul peste cap chiar si in baie. Un spatiu mic va arata si mai inghesuit cand lucrurile nu sunt puse la locul lor. Pentru un aspect ingrijit, lasa la vedere doar acele lucruri de care ai nevoie tot timpul. Pune de fiecare data in dulap uscatorul de par, dupa ce nu il mai folosesti, cosmeticele de care ai nevoie cand si cand si alte produse pentru baie.

Achizitioneaza cutii, cosuri pentru baie, borcane si gaseste loc pentru tot ce ai in baie.

Covorul de la toaleta

Covorul de la toaleta este atat lipsit de stil cat si un focar de microbi in baia ta. Chiar daca pe vremuri, seturile pentru baie includeau si acest tip de covor care se pune in jurul toaletei, acesta nu mai are ce cauta intr-o baie frumos amenajata si decorata dupa ultimele tendinte.

In schimb, poti pune pe podeaua din baie covorase, cu conditia sa le schimbi destul de des pentru a mentine curatenia in baie.

O baie goala, lipsita de personalitate

Cei care au o baie mare sunt cu adevarat norocosi. Dar tot ei trebuie sa tina cont ca baia nu trebuie sa fie goala si fiecare coltisor al incaperii merita folosit. Poti aduce stil si personalitate intr-o baie mare cu ajutorul vazelor cu flori asezate langa oglinda, tablouri, ghivece cu plante verzi rezistente la umiditate cum sunt orhideele, ferigile sau iedera.

Prosoape uzate, atarnate in cuier

Prosoapele pufoase care au o culoare stralucitoare si miros placut pot face o mare diferenta in baie. Nu pune in cuier, prosoape vechi, care si-au pierdut culoarea si prospetimea pentru ca va da intregului decor un aer ponosit. Renunta la prosoapele vechi si achizitioneaza un set nou de prosoape. Alege o culoare care sa se asorteze cu decorul baii tale.

Lipsa spatiilor de depozitare

Lispa spatiilor de depozitare este prima cauza a dezordinii din baie. Daca te gandesti sa reamenajezi baia de la zero, atunci investeste intr-un dulap care poate fi integrat sub chiuveta. Te mai poti gandi si la alte optiuni de depozitare, cum sunt corpurile individuale cu cateva rafturi, daca spatiul din baie iti permite amplasarea lor, corpuri suspendate sau un carut de baie pe care il poti muta cu usurinta dintr-o parte in alta a incaperii, in functie de necesitati.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea