Amenajarea casei

# folosire canapea #canapea #greseli

5 greseli care scurteaza viata canapelei tale! Nu le mai face!

In mod normal, durata de viata a unei canapele este de aproximativ 10 ani in cazul unei canapele low-budget. Canapelele de calitate superioara, al caror cost este pe masura, pot dura pana la 25 de ani.

 

Perioada de viata a canapelei este insa scurtata in momentul in care nu este ingrijita corespunzator. Acest lucru se intampla adesea, deoarece prea putini stiu cum sa aiba grija, in mod corect de o canapea. Prin urmare, aceste piese de mobilier se uzeaza si imbatranesc mai devreme decat ar trebui.

Prin urmare, daca vrei ca a ta canapea sa reziste in timp si sa aiba un aspect placut si la cativa ani de la achizitionare, este important sa nu faci una dintre aceste greseli.  

1. Nu sta in acelasi loc, mereu 

Este inevitabil sa nu ai un loc preferat in care sa-ti doresti sa stai ori de cate ori ai ocazia. Insa, daca vei sta in acelasi loc, mereu, canapeaua se va uza rapid. In locul respectiv fibrele tesaturii se vor uza, materialul buretos se va turti, iar arcurile se vor uza rapid. Vei observa ca dupa o perioada, canapeaua ta va arata ca noua in locurile in care nu obisnuiesti sa stai, si va avea un aspect deosebit de uzat in locul preferat.

Prin urmare asigura-te ca stai de fiecare data in alt loc astfel incat aspectul canapelei sa se pastreze mai bine in timp.

2. Nu rotesti niciodata pernele

Pernele decorative din dotarea canapelei trebuie rotita. Nu le aseza niciodata in acelasi loc deoarece risti ca unele dintre acestea sa se deterioreze rapid. Prin urmare, pentru a evita ca acest lucru sa se intample, nu aseza niciodata pernele in acelasi loc. 

3. Dormi pe canapea

Canapelele sunt menite să stai pe ele, nu sa dormi. Deși este tentant să dormi, mai ales cand te ia somnul la un film, trebuie sa stii ca o canapea nu a fost conceputa in acest scop.

In cazul in care o folosesti si pentru somn, trebuie sa fii constient ca se va uza mai rapid. Cadrul și pernele se vor lasa si se vor deteriora din cauza utilizarii prelungite. Daca stii de la inceput ca ai nevoie de o canapea pe care sa poti dormi, alege un creata special in acest scop. Investeste intr-un model de calitate superioara, daca iti doresti ca aceasta sa dureze mult in timp.  

4. O tii intr-un loc insorit

Lumina soarelui poate decolora anumite tesaturi. In plus, in timp, poate duce la deteriorarea mai rapid a materialului. Prin urmare, cand iti amenzjezi camera de zi, asigura-te ca plasezi canapeaua intr-un loc mai umbros, unde razele soarelui ajung mai greu, sau deloc.

5. Nu cureti petele imediat

In momentul in care ai patat canapeaua si nu o cureti imediat, petele se vor deveni imposibil de curatat. Este important sa cureti petele imediat, pentru a nu le permite sa s impregneze in material. Curatarea petelor difera in functie de materialul din care este creata canapeaua, dar si de tipul de pata.  

FOTO: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea