Amenajarea casei

#culoare #decoratiuni #amenajarea casei #decoratiuni primavara #amenajarea casei primavara

5 decoratiuni adorabile din ciucurasi pentru o primavara plina de culoare acasa

Ciucurasii sunt accesorii folosite de obicei pentru decorarea hainelor si a papucilor de casa, dar daca iti pui imaginatia la treaba, ii poti folosi inclusiv pentru decorarea locuintei. Sunt foarte multe modalitati in care poti folosi simpaticii ciucurasi.

Pentru a-i confectiona singura, ai nevoie de mohair, pe care il bobinezi pe mana pana cand obtii volumul dorit, apoi legi bobina la mijloc si decupezi o sfera.

Daca nu ai timp sa confectionezi ciucurasii, ii poti cumpara de pe siteurile cu produse handmade, dar si de la mercerii. Important este sa ai cat mai multi si cat mai colorati! Iata cateva decoratiuni pe care le poti face rapid si simplu din ciucurasi.

1. Covor foarte pufos

Pentru aceasta decoratiune adorabila, ai nevoie de multi ciucurasi si o plasa cu ochi prin care poti introduce fire de ata. Practic, tot ce trebuie sa faci este sa legi ciucurasii de plasa si sa asezi covorul intr-un spatiu nu foarte circulat. Din pacate, covorul din ciucurasi este mai mult decorativ, decat functional, deci trebuie sa il protejezi de "trafic".

2. Cupcakes

Din ciucurasi colorati poti realiza pana si cupcakes pentru decorarea bucatariei. Pe langa adorabilii ciucurasi, ai nevoie si de forme din hartie, in care sa ii asezi. Odata ce obtii ravnitele cupcakes le poti aseza pe un platou decorativ sau le poti insira pe dulap.

3. Flori

Daca nu ai avut pana acum flori artificiale din ciucurasi, este momentul sa le confectionezi. Tot ce trebuie sa faci este sa infigi ciucurasii pe ramuri de pom sau pe bete din bambus si sa le asezi intr-o vaza transparenta. Florile din ciucurasi iti pot inveseli casa, dar le poti lua si la birou, pentru ca si colegii tai sa se bucure de ele.

4. Husa pentru scaun

Vrei sa-ti transformi scaunele din casa in adevarate ornamente? Atunci acopera-le cu huse din ciucurasi. Iti va lua un timp pana ce vei confectiona hainutele, dar cu siguranta va merita efortul.

5. Decoratiuni pentru cadou

Nu in ultimul rand, cu ciucurasi poti decora hartia de cadou. Data viitoare cand vei impacheta un dar, poti fi sigura ca vei face o prima impresie buna. Cine poate rezista in fata ciucurasilor adorabili?

Sursa foto: architecturedesigns.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului