Amenajarea casei

#idei amenajare casa # design casa #culori casa #amenajare casa #design interior

5 culori inedite pe care vei dori sa le ai si tu in casa

Intr-o incapere, culorile folosite joaca un rol important, pentru ca, fie transforma radical aspectul respectivului loc, facandu-l sa arate spectaculos, fie pot compormite totul.

Atunci cand vine vorba de alegerea culorilor pentru casa, cei mai multi aleg nuante clasice, tonuri neutre, culori usor de asortat cu mobila si obiectele de decor. Dar ce ai spune daca aceste culori banale ar fi inlocuite de cateva nuante inedite?

Pentru a sparge monotonia, a da spatiului personalitate si a-l face sa arate mai interesant, scapa de clisee si de temeri si mizeaza pe nuante puternice, la care nu te-ai gandit pana acum. Inspira-te din urmatoarele culori si indrazneste sa ii dai casei tale un alt aspect.

Verde inchis cu accent de gri

Verdele inchis, cu accent de gri, asemanator culorii muschiului este ideal pentru bucatarie, in special atunci cand este asortat cu accesorii aurii si accente ce imita lemnul, impreuna oferind o senzatie de relaxare, dar in acelasi timp si un aer sofisticat si elegant incaperii. Chiar daca dulapurile albe raman o alegere practica preferata de multi, iar cele de culoare albastra sunt tot mai cautate, verdele inchis desprins din natura este o alegere pe care nu o vei gasi in orice bucatarie. Incearca verdele muschi daca iti doresti ceva iesit din tiparele clasice.

Accente roz

Pentru multi, rozul este prin traditie o culoare pur feminina, mai mult chiar o culoare pe care o prefera doar fetitele. Altii se feresc sa foloseasca culoarea roz in amenajarea locuintei pentru a nu ii da un aer prea copilaresc. Dar nu este cazul sa te temi de utilizarea rozului, din contra, multe studii au demonstrat ca rozul este o culoare asociata cu eleganta si maturitatea si este chiar si putin masculina.

Verde-albastrui

O nuanta cu totul speciala de verde cu tonuri albastrui este poate cea mai relaxanta culoare in care iti poti vopsi peretii. Pentru a obtine aceasta culoare va trebui sa apelezi la ajutorul unui specialist, pentru ca nu o vei gasi in magazine. Poti sa vopsesti in aceasta nuanta peretii si tavanul din dormitor, pentru ca are efect linistitor.

Burgundy inchis

Poate nu te-ai gandit pana acum ca ai putea sa vopsesti peretii in culoarea burgundy inchis, insa atunci cand optezi pentru o asemenea nuanta, incaperea va arata de zece ori mai interesant decat daca ai folosi culori clasice. Puternic saturata, aceasta nuanta va da un aer dramatic si interesant incaperii, facand ca spatiul sa se transforme intr-un loc intim si confortabil. Alege burgundy inchis pentru dining, dressing sau biblioteca din casa.

Albastru marin

Culorile puternice pot aduce orice incapere la viata, insa intr-o incapere in care exista deja multe piese de mobila si obiecte de decor, albastrul marin folosit cu moderatie completeaza perfect decorul si ii reda prospetimea. Avantajul de a folosi aceasta nuanta de albastru este acela ca se potriveste atat cu peretii simpli, cat si cu obiecte de arta sau cu un tapet cu modele pe care l-ai aplicat pe pereti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului