Amenajarea casei

#amenajari interioare #amenajare baie #alegere vas toaleta #vas toaleta

5 criterii in alegerea unui vas de toaleta

Vasul de toaleta este o instalatie sanitara care, pe langa functia sa practica, poate contribui estetic la aspectul unei bai. Un vas WC modern se armonizeaza cu lavoarul si cada si confera un aspect elegant intregii bai.

Iata 5 criterii pe care sa le ai in vedere la achizitionarea unui vas de toaleta:


1 Bugetul alocat vasului WC


Modelele de vase de toaleta existente pe piata sunt foarte variate, iar preturile sunt pentru toate buzunarele. Cel mai ieftin vas WC costa aproximativ 100 lei. Exista, insa, vase de toaleta care depasesc 2200 lei. Este important sa stabilesti un buget pentru a urmari numai modelele dintr-un anumit palier. Acest lucru este si mai important cand cumperi si alte instalatii sanitare in baie.

Multe vase WC nu au inclus in pret rezervorul, capacul sau alte accesorii.


2 Alege vasul WC in functie de stil si spatiu


Cand cumperi vasul de toaleta, tine cont intotdeauna de stilul instalatiilor sanitare. Daca vrei o chiuveta geometrica, atunci si vasul de toaleta si cada trebuie sa fie in acelasi stil. Alege un vas WC rotund pentru un lavoar cu marginile rotunjite sau unul dreptunghiular pentru instalarii in unghiuri clare.

Un alt lucru care trebuie avut in vedere este spatiul. Intr-o baie mica, sunt recomandate instalatiile sanitare rotunjite, de dimensiuni mici sau medii. In baile mari, poti avea un vas WC alungit, cu o forma dinamica.


3 Vas WC cu picior sau suspendat?


Vasele clasice de toaleta sunt cele cu picior, asezate pe gresie. Astfel de vase WC sunt ceva mai joase, iar pentru persoanele cu probleme cu spatele, de exemplu, pot fi inconfortabile. Vasele moderne se suspenda pe perete si pot fi asezate cu cativa cm mai sus fata de cele din prima categorie. In plus, spatiu care ramane liber este mai usor accesibil cand faci curat in baie.


4 Vas WC simplu sau multifunctional?


Vasele de toaleta de ultima generatie pot avea functii multiple, iar cele mai costisitoare modele au panouri cu touchscreen pentru diverse comenzi.

Insa un model practic este vasul de toaleta duo, cu functie de bideu. Un astfel de vas nu te costa mai mult de 300 lei. Vei plati in plus, insa, pentru bateria de dus necesara pentru activarea functiei de bideu si pentru capac. Vasul de toaleta cu bideu este practic intr-o baie in care nu mai exista suficient spatiu pentru un bideu separat.


5 Rezervorul vasului de toaleta


Pentru a face economie, poti opta pentru un rezervor de vas WC cu economisire de apa. Exista rezervoare cu doua tipuri de spalari, in functie de preferintele beneficiarului.

In cazul unei bai moderne, cu clapeta de flush incastrata in perete, rezervorul poate fi ingropat. Un astfel de rezervor se instaleaza in fata sau in spatele unui perete, la o adancime de aproximativ 12 cm. Rezervorul ingropat costa in jur de 700 lei.

Rezervoarele pot fi alese in functie de materialele existente deja in baie. Un rezervor de WC din PVC este usor si poate fi termoizolat anticondens. Pentru un vas de toaleta elegant, este preferabil un rezervor din ceramica. Ambele piese trebuie sa fie din acelasi material si, daca se poate, din aceeasi gama.

Sursa foto: nehandaradio.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului