Amenajarea casei

# caracteristici canapea #alegere canapea #canapea

5 caracteristici pe care ar trebui sa le aiba o canapea buna!

Ai in plan sa cumperi o canapea noua? Am pregatit pentru tine 5 indicii, care te vor ajuta sa alegi un model de calitate buna si conform asteptarilor tale! Propunerile noastre se incadreaza perfect in trendurile actuale de interior si nevoile moderne.  Vezi care sunt cele 5 caracteristici, pe care ar trebui sa le aiba o canapea buna!

 

Confort 

Canapeaua isi poate gasi utilizarea in sufragerie, unde vrem sa ne odihnim dupa o zi de munca si vrem sa petrecem timpul cu familia. Un alt loc, unde canapeaua isi poate gasi utilizarea este camera de tineret - in aceasta camera, poate juca rolul unui pat sau al locului de intalnire cu prietenii. In plus, canapeaua se preteaza perfect in camera de oaspeti, birou sau chiar in sala de asteptare. Insa indiferent unde va fi amplasata, asteptam de la o canapea acelasi lucru - confortul!

Ce influenteaza confortul canapelei? Inainte de toate componentele utilizate! Principalele elemente ale constructiei canapelei sunt cel mai adesea cadrul, arcurile si spuma de tapiterie. Cadrul este de obicei din lemn sau placile corespunzatoare. Arcurile pot fi de doua tipuri: bonell sau ondulate. Se recomanda alegerea unui model cu arcuri ondulate, deoarece nu va scartai pe parcursul utilizarii. Insa confortul utilizarii canapelei este influentat in cea mai mare masura de spuma utilizata. Daca te intereseaza o canapea moale si elastica, ar trebui sa cauti un model cu spuma cu grad ridicat de elasticitate sau umplutura din silicon, iar modelele usor mai dure vor avea spuma poliuretanica de ex. T28.

Alegerea tesaturii

Cand utilizam o canapea, avem contact direct cu suprafata sa superioara, si anume cu tesatura. Cand alegem canapeaua, merita sa acordam atentie specificatiei materialului. Un parametru cheie este rezistenta la abraziune, exprimata in cicluri Martindale, cu cat este mai mare valoarea ciclurilor, cu atat este tesatura mai rezistenta la frecare. Merita de asemenea sa acordam atentie rezistentei culorii la lumina, mai ales in cazul in care canapeaua va sta intr-un loc expus la soare. Coeficientul ridicat de rezistenta atesta faptul ca respectiva canapea isi va pastra pentru mult timp culorile initiale si va fi o bucurie pentru ochii privitorului.

Canapele extensibile

Sunt situatii, in care canapeaua joaca rolul de pat. Si nu e nimic rau aici, daca vom alege modelul corespunzator. Cand cumparam o canapea extensibila, adesea uitam sa verificam latimea suprafetei de dormit. Si acesta este un aspect cheie, cand o canapea extensibila va fi folosita de doua persoane. O mare parte dintre modele ofera o suprafata de dormit mai mica de 140 cm, care este suprafata recomandata pentru doua persoane.

Recipient pentru lenjerie

Locul suplimentar pentru depozitare este o adevara comoara, mai ales in locuintele mici! De aceea merita sa utilizam orice optiune, care va ajuta la marirea spatiilor de depozitare. Unul dintre ele poate fi recipientul pentru lenjerie, aflat in lada canapelei. De obicei in el este mult mai mult spatiu, ce permite depozitarea nu doar a lenjeriei de pat si a plapumii!

Aspect modern

E timpul pentru ultimul punct de pe lista noastra, care este legat de moda. In urmatoarele sezoane la moda vor fi canapelele, care au finisaje din tesaturi de plus (velvet, velur). Acestea se caracterizeaza printr-o paleta de culori foarte colorata si printr-o structura placuta si moale. Acest tip de canapea va aduce un aer familiar interiorului! Daca e vorba de forma, aici exista absolut o libertate mai mare, la moda sunt atat canapelele pe picioare inalte, precum si pe picioare joase.

Insa cea mai importanta este viziunea camerei tale si alegerea modelului potrivit pentru aceasta. Daca esti in cautarea canapelei potrivite, viziteaza magazinul www.mobilier-mirjan24.ro, unde poti folosi filtrele, care te vor ajuta sa cauti modelul visat de canapea pentru sufragerie sau pentru alta incapere!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea